SP: Anže Lanišek zmagovalec kvalifikacij na srednji napravi v Planici

Kvalifikacijsko serijo pred tekmo 43. svetovnega prvenstva na srednji skakalnici v Planici je dobil Anže Lanišek, ki je skočil 98 metro, odličen tretji je bil Timi Zajc z 99 metri, zanesljivo sta na tekmo skočila tudi Lovro Kos in Žiga Jelar.

Anže Lanišek © BoBo

Anže Lanišek nadaljuje z nizanjem odličnih skokov na srednji skakalnici v Planici, kjer je z 98 metri in 141,6 točkami dobil kvalifikacije pred Avstrijcem Stefanom Kraftom, ki je skočil 97.5 metrov in zbral 137,4 točk, le tri desetinke manj je na tretjem mestu z višjega zaletišča z 99 metri zbral Timi Zajc. Žiga Jelar je pristal pri 96 metrih in je zbral 118,5 točk, kar je bilo dovolj za 33. mesto, pri doskoku pa ga je zapeklo v kolenu. Takoj za njim se je uvrstil Lovro Kos z 90 metri in 118,3 točkami na 34. mestu.

Pred kvalifikacijsko serijo je Zajc zablestel s 104.5 metri v poskusni seriji, drugi je bil s 96.5 metri Lanišek, tretji pa z enako daljavo Granerud. Jelar je prav tako skočil 96.5 metrov, imel je osmo daljavo, Kos pa je prav tako s 96.5 metri imel 11. rezultat poskusne serije.

Izjave po kvalifikacijah

Anže Lanišek: “Na tem svetovnem prvenstvu si želim predvsem uživati. Ne nalagam si dodatnega pritiska, kar zaenkrat deluje zelo dobro. Pred jutrišnjo tekmo si bom ogledal kakšno epizodo serije, ki jo trenutno gledam in se tako sprostil.”

Timi Zajc: “V kvalifikacijskem skoku sem naredil manjšo napako. Je pa jutri tekma in upam, da se mi takrat vse lepo poklopi. Ker pa se vrhunski skok zgodi in je pred mano vrhunec sezone, stvari ne bom spreminjal.”

Žiga Jelar: “Skok se mi je zdel najboljši v temu tednu, manjkali pa so metri. Kaj so se metri izgubili bomo ugotovili na analizi. Ta mesta me ne zadovoljujejo, današnjim kvalifikacijam bi dal oceno zadostno.”

Lovro Kos: “Skok ni bil napačen, sem imel pa nesrečo z vetrom. Tako, da bom za jutri vplačal eno srečko, pa bo tudi veter boljši. Kvalifikacije so bile dober trening, bo pa verjetno tekma s seboj prinesla dodaten pritisk.”

Robert Hrgota: “Timi in Anže niti ne izstopata tako zelo. Mislim, da je deset tekmovalcev, ki se lahko bori za zmago. Bi pa seveda takoj podpisal takšen rezultat kot je bil danes v kvalifikacijah. Želim si umirjen začetek prvenstva in enakovredne razmere. Ima pa današnji dan grenek priokus, ker je Žiga pri doskoku zabolelo koleno. Čakamo na izvide in upam na vse najboljše.”

Jutri se tekma začne ob 17. uri.

Fotogalerija >>

Uradni rezultati >>

Deli novico