SP: Eva Urevc do 23. mesta na dvojnem zasledovanju

Švedinja Ebba Andersson je v Planici postala svetovna prvakinja v dvojnem zasledovanje na 15 km, srebro je osvojila njena rojakinja Frida Karlsson, bron pa Norvežanka Astrid Oeyre Slind. Eva Urevc je zasedla 23. mesto.

Eva Urevc © SloSki

Švedinja Ebba Andersson je v Planici prvič v karieri osvojila naslov svetovne prvakinje v posamični konkurenci. Glavno razliko je naredila v drugem delu preizkušnje, v prosti tehniki, kjer je konkurentke niso več mogle slediti. Na koncu je slavila z udobno prednostjo 22 sekund pred rojakinjo Frido Karlsson, bron pa je presenetljivo z zaostankom 48 sekund osvojila Astrid Oeyre Slind z Norveške. 

Zelo dobro je tekla Eva Urevc, ki je bila po klasičnem delu preizkušnje na 27. mestu, v prostem koraku pa je pridobila štiri mesta in je z zaostankom 2:48,9 zasedla končno 23. mesto. Neža Žerjav je z zaostankom slabih sedmih minut končala na 43. mestu, Anita Klemenčič je zaostala dobrih osem minut na 47. mestu, mlada Lucija Medja pa je končala na 50. mestu z zaostankom dobrih enajstih minut za zmagovalko.

Izjava po tekmi

Eva Urevc: “Nastopila sem bolje kot na sprintu, a s padcem. Vedno je kaos na začetku tekem s skupinskim startom, doslej sem se jim vedno izognila, tokrat mi prav na domačem SP ni uspelo. Bila sem na zunanjem delu ovinka in ga skrajšala na notranjo stran. Tako se vozi, a nekatere tega ne vedo. Ena izmed tekmovalk je padla, druge smo ji sledile, zletela sem s proge in sem se do krvi popraskala. Tudi noga me boli. A sem vseeno dosegla soliden izid, brez padca bi bila dvajseterica dosegljiva. Lovila sem skupino in v drugem in tretjem krogu izgubljala moči. V zadnjem pa sem se prebudila in pridobivala mesta.”

Fotogalerija >>

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK