SP: Jarl Magnus Riiber v Planici do zlatega pokra

Norvežn Jarl Magnus Riiber je na 43. svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici zmagal tudi na četrti tekmi in tako prvenstvo zapušča s štirimi najžlahtnejšimi odličji.

Gašper Brecl © Žiga Živulovič jr. / BoBo

Lov na četrto zlato medaljo v Planici je Jarl Magnus Riiber začel kar z rekordom Bloudkove velikanke, doskočil je pri 147 metrih in je imel 36 sekund naskoka pred konkurenco. Drugi je bil Rjota Jamamoto s 140 metri, tretji pa Estonec Kristjan Ilves s 139.5 metri in že minuto in dvema sekundama zaostanka. Matic Garbajs je skočil 122.5 metrov in je na 22. mestu imel 3:16 zaostanka za Riiberjem, Gašper Brecl je s 120 metri imel 3:33 zaostanka na 26. mestu, Matija Zelnik pa je s 105 metri imel 5:16 zaostanka na 41. mestu.

Riiber je na 10 km preizkušnji brez težav prišel do četrte zlate medalje v Planici, konkurenco je ugnal za 61 sekund. Srebro je osvojil njegov rojak Jens Luraas Oftebro, šesti po skokih, bron pa Avstrijec Johannes Lamparter, ki je zaostal še tri sekunde več. Najboljši Slovenec je bil Brecl na končnem 37. mestu z dobrimi šestimi minutami zaostanka, Garbajs je padel na 42. mesto z dobrimi sedmimi minutami in pol zaostanka, Zelnik pa je bil 45., zaostal pa je slabih devet minut.

Izjave po tekmi

Gašper Brecl: “S tekom ne morem biti zadovoljen. Želel sem se priključiti Gerardu v teku, žal pa nisem zmogel njegovega tempa. Današnje smuči so se mi zdele dobre in zahvaljujem se serviserjem.”

Matic Garbajs: “Poskušal sem čim dlje držati skupino, žal pa se na koncu ni izšlo. Serviserji so dali vse od sebe, pa kljub temu ni bilo dovolj. Čutil sem bolečine od padca, včeraj pa sem tudi zbolel. Fizično danes nisem bil dobro pripravljen.”

Fotogalerija >>

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO