SP: Jonna Sundling in Johannes H. Klaebo ubranila naslov iz Oberstdorfa, smola Šimenca

Prva svetovna prvaka v Planici sta Švedinja Jonna Sundling in Norvežan Johannes Hoesfloet Klaebo, ki sta v šprintu v klasičnem koraku ubranila naslov iz Oberstdorfa 2021. V izločilnih bojih sta nastopila dva Slovenca, Eva Urevc in Miha Šimenc, ki sta obstala v četrtfinalu.

Eva Urevc © BoBo

Kot prva se je pred domačimi gledalci predstavila Eva Urevc, ki je tekla v najtežji, peti četrtfinalni skupini, kjer je v družbi Johanne Hagstroem, Laure Gimmler, Tereze Beranove, Lotte Udnes Weng in Jessie Diggins zasedla 6. mesto. V velikem finalu smo videli dominanco Švedinj, naslov je zanesljivo ubranila Jonna Sundling pred Emmo Ribom in Majo Dahlqvist, četrta je bila Linn Svahn, sledili sta še Norvežanki Kristine Stavaas Skistad in Tiril Udnes Weng. Eva Urevc je zasedla končno 27. mesto.

Miha Šimenc je tekel v četrti četrfinalni skupini, po zapletu in padcu končal na 5. mestu za Julesom Chappazom, Michalom Novakom, Marcusom Gratejem in Francescom De Fabianijem. V velikem finalu je v velikem slogu tretjič zapored zmagal Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo pred rojakom Paalom Golbergom in Francozom Julesom Chappazom. Miha Šimenc je zasedel končno 22. mesto.

Miha Šimenc © BoBo

Izjava o tekmi

Miha Šimenc: “Na petem velikem tekmovanju sem prvič prišel v izločilne boje in to pred domačimi gledalci. Potem pa … Kar naenkrat sem videl nekoga pred svojimi nogami. Nisem mogel reagirati. Prišel sem ravno na konec vzpona, ko sem začel napad, pa sem padel. Ostaja grenak priokus, ker nisem mogel prikazati vsega do cilja.”

Eva Urevc: “Po kvalifikacijah sem bila zadovoljna, posebej glede na moje nastope doslej v klasični tehniki. S četrtfinalom pa sem bila razočarana, saj sem bila na repu skupine in sploh nisem prišla do priložnosti za napredovanje. Mogoče sem izgubljala energijo, ker tečem na moč, sneg pa je bil danes zaradi vremena zelo mehak.”

Fotogalerija >>

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK