SP: Norvežani dvanajstič zapored nepremagljivi v štafeti, Slovenija na 11. mestu

Norveška moška štafeta je v Planici na 4 x 10 km preizkušnji vodila od štarta do cilja in je zanesljivo dvanajstič zapored osvojila naslov svetovnih prvakov. Srebro je osvojila Finska, bron pa Nemčija, medtem ko je Slovenija zasedla 11. mesto.

Vili Črv in Miha Ličef © Luka Kotnik / BoBo

Norveška je povedla že na samem začetku preizkušnje, ko je v klasičnem koraku tekel Hans Christer Holund, Paal Golberg je nato nadaljeval njegovo delo in na polovici preizkušnje so Norvežani imeli 24 sekund prednosti pred Finsko. V prostem koraku sta delo brez težav zaključila Simen Hegstad Krueger in Johannes Hoesflot Klaebo, končna prednost pred Finsko, v postavi RIstomatti Hakola, Ilvo Niskanen, Perttu Hyvarinen in Niko Anttola, je znašala 46,9 sekund. Bron so po odločitvi v zadnjih metrih osvojili Nemci, v postavi Albert Kuchler, Janosch Brugger, Jonas Dobler in Friedrich Moch, ki so ugnali Francoze. 

Slovenija je nastopila zelo vzpodbudno, Miha Šimenc je predal na 8. mestu z zaostankom manj kot pol minute, Miha Ličef, Vili Črv in Boštjan Korošec pa so našo četverico popeljali do končnega 11. mesta v konkurenci petnajstih reprezentanca.

Izjavi po tekmi

Vili Črv: “Bil je dober dan zame in za celotno ekipo. Mislim, da smo opravili odlično. Proga je bila dobro urejena, vzdušje pa fantastično.”

Boštjan Korošec: “Smo zelo veseli, da smo lahko obdržali 11. mesto. Dal sem vse od sebe, tako da zadovoljen zaključujem svetovno prvenstvo.”

Fotogalerija >>

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK