Štefan Hadalin v Adelbodnu do prvih slalomskih točk v sezoni

Štefan Hadalin je v pravem času ujel odlično slalomsko formo. V Adelbodnu se je na slalomu prvič letos prebil v finale in takoj posegel po visokem 14. mestu.

Štefan Hadalin je v pravem času ujel pravo formo, saj ga v januarju čakajo še trije slalomi za svetovni pokal. Foto: Gepa

Januar v moški smučarski karavani velja tudi za slalomski mesec. To pa je odlična napoved za Štefana Hadalina, ki je v začetku novega leta ujel pravo formo in vožnje iz treninga prenesel tudi na tekmo. V Adelbodnu je že na prvi progi, kjer je imel številko 32, smučal zelo odločno in borbeno. Na zahtevni progi je v cilj prišel na 20. mestu in prehitel ga ni nihče več. To je pomenilo odlično izhodišče, saj je zaostanek za vodilnim Norvežanom Lucasom Braathenom znašal +2,93. Drugi Slovenec Tijan Marovt je žal odstopil.

Hadalin je v drugo smučal še boljše kot v prvo. Znova je vsem in predvsem sam sebi dokazal, da spada med najboljše slalomiste sveta. S četrtim časom druge proge je napredoval do vrhunskega 14. mesta. Stopničke so bile skoraj povsem norveško obarvane. Vodstvo iz prve vožnje je obdržal Braathen, ki se mu je najbolj približal veliki prijatelj Atle Lie McGrath. Tretji je bil Nemec Linus Strasser.

Izjavi po tekmi (mp3):

Štefan Hadalin: “Zelo sem vesel, da sem danes sestavil dve zelo solidni vožnji. Tudi prva je bila že zelo solidna, sem imel solidno hitrost, glede na to, da sem imel kar visoko številko. V drugo sem se poskušal čim bolj sprostiti, in smučati kar se da dobro. To mi je uspelo, imel sem četrti čas drugega teka in na koncu 14. mesto, kar je super. To je moj drugi najboljši slalomski rezultat tukaj v Adelbodnu in sem vesel, da se je tako sešlo. Sedaj najprej pot domov in malo počitka, nato pa, če bo sreča trening v Kranjski Gori ali pa nekje drugje in nato naslednje tekme.”

Klemen Bergant: “Danes smo veseli. Štefan se je prvega in drugega teka lotil tako, kot je to potrebno, veliko stvari mu je uspelo. Na koncu 14. mesto in smo zelo zadovoljni. To so njegove prve slalomske točke po 21 mesecih in pol, kar mu bo sigurno pomagalo za nadaljevanje sezone.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K