Štiri stotinke Nejo Dvornik ločile od prvih stopničk v karieri

Neja Dvornik je na finalnem slalomu sezone v Saalbachu poskrbela za najboljšo žensko uvrstitev v letošnji sezoni svetovnega pokala. Z izjemno drugo vožnjo je prišla do izvrstnega četrtega mesta, Andreja Slokar je žal odstopila.

Neja Dvornik je ob koncu sezone v vrhunski formi. Foto: Agence Zoom

Tudi ženski slalom v Saalbachu so zaznamovale spomladanske razmere s specifično snežno podlago. Na zahtevni podlagi se v prvi vožnji Andreja Slokar in Neja Dvornik nista znašli najbolje, saj sta dosegli 19. in 21. čas. Boljša je bila Ajdovka, ki pa je vseeno zaostajala +2,70, Dvornikova celo +2,98. Vodila je Anna Swenn Larsson, ki je imela 11 stotink prednosti pred Mikaelo Shiffrin.

V vse slabših razmerah je Neji Dvornik, ki je imela v finalu številko tri uspela sanjska vožnja. Z daleč najboljšim časom druge vožnje je prehitevala tekmice eno za drugo. Tudi Andrejo Slokar, ki je prav tako napadla na vso moč, a žal odstopila. Prva, ki je uspela prehiteti Slovenko je bila Norvežanka Mina Fuerst Holtmann, ki je bila po prvem teku na osmem mestu. Nato so smučarke še naprej zaostajale za Dvornikovo, ki je tekmo sklenila na nehvaležnem četrtem mestu. Vseeno pa izboljšala svoj najboljši rezultat kariere, žal ji stotinke niso bile naklonjene, saj jo je Swenn Larsson prehitela zgolj za štiri stotinke in je zasedla tretje mesto. Zmagala je znova Shiffrin.

Zvočni izjavi (mp3):

Neja Dvornik: “Po prvem teku ni zgledalo tako, bila sem malce zaskrbljena. Sem pa zelo vesela, da mi je uspel tak drugi tek. Na sedežu za vodilno je bilo zelo nervozno, kar nekaj živcev sem pustila tam. Verjetno sem prve stopničke pustila v prvi vožnji, a po drugi strani, če prva ne bi bila tako boga, potem ne bi imela možnosti v drugo smučati tako. Priznam, da sem že kmalu pomislila, da bi se mi lahko sešlo za stopničke, a sem si rekla, da je na vrhu še veliko vrhunskih smučark, na koncu pa je zmanjkalo čisto malo. Jaz bi sezono še malce potegnila, a rabim tudi počitek.”

Denis Šteharnik, trener Neje Dvornik: “Super smo zadovoljni s celotnim napredkom Neje. Naredili smo nekaj drugače kot v prejšnjih sezonah. V preteklosti ji je nekako po polovici sezone forma začela padati, tokrat pa smo stopnjevali vse do konca. Super nam je uspelo. Čestitke za drugo vožnjo, saj je vložila vanjo vse kar zna, tvegala je in to se ji je obrestovalo.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K