Štirje junaki na zgodovinskem smuku v Zermattu, na delu tudi štiri slalomistke v Leviju

Alpske smučarje in smučarke čaka pester konec tedna s štirimi tekmami za svetovni pokal. Moški del karavane čaka zgodovinski čezmejni smuk v Zermatt-Cervinii. ženske pa se bodo merile med slalomskimi količki na severu Evrope, v Leviju.

Andreja Slokar se je v Söldnu vrnila na tekme svetovnega pokala. V Leviju upa še na boljši rezultat, saj sta na sporedu dva slaloma za svetovni pokal. Slokarjeva je na zadnjem svojem pred več kot letom in pol zmagala. Foto: Agence Zoom

Z današnjim prostim treningom se v Zermatt-Cervinii začenja moški smukaški spektakel na novi najdaljši progi v svetovnem pokalu, pod znamenito goro Matterhorn. Proga, ki ima svoj začetek v Švici in se zaključi v Italiji, v dolžino meri skoraj štiri kilometre, v svetovnem pokalu pa bo na sporedu prvič, saj je lani zaradi pomanjkanja snega odpadla. Priložnost za pisanje zgodovine imajo tudi štirje Slovenci. Pod vodstvom Aleša Gorza so v Švici na začetek sezone pripravljeni: Miha Hrobat, Martin Čater, Nejc Naraločnik in mladinski svetovni prvak v kraljevi disciplini Rok Ažnoh. Smukače do prve tekme sezone 2023/24 čakajo trije uradni treningi, v soboto in nedeljo pa bosta na sporedu smuka za svetovni pokal.

Dve tekmi za svetovni pokal čakata tudi ženske, ki so tradicionalno zbrane na severu Evrope v Leviju. Na Črni progi se bodo na dveh slalomih za visoka mesta potegovala štiri dekleta, ki so se takoj po Söldenskem uvodu odpravila na skrajni sever, kjer so v zadnjem času odlično trenirala. Slovenske barve bodo zastopale: Ana Bucik, ki se je do sedaj na Finskem vedno odlično znašla, Neja Dvornik, Nika Tomšič in Andreja Slokar, ki je pred lansko poškodbo kolena že veljala za eno najboljših slalomistk na svetu. Na svojem zadnjem slalomu za svetovni pokal v Meribellu marca 2022 je slavila svojo drugo zmago v svetovnem pokalu, prvo v klasičnem slalomu.

Spored konec tedna:

Zermat-Cervinia >>

Levi >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K