Svetovni pokal se nadaljuje v Livignu

Po vikendu tekmovalnega premora na tekmah najvišje ravni, se svetovni pokal nadaljuje v Italiji, kjer bodo Slovenijo zastopali štirje moški predstavniki.

Miha Šimenc © SloSki

V Italiji smo spremljali zadnje tekme svetovnega pokala z zaključkom Tour de Skija pred slabima dvema tednoma, nove tekme najvišjega nivoja pa bodo zdaj spet na sporedu pri naših zahodnih sosedih. Prvoten koledar svetovnega pokala je sicer predvideval, da bo predzadnji januarski vikend karavana tekmovala v Milanu, a je že kmalu prišlo do spremembe in prestavitve tekem v Livigno. Na osmem prizorišču letšnje sezone, ki je že krepko v drugi polovici, bodo nastopili štirje Slovenci. To so sveži dvakratni državni prvak na razdalji in v sprintu, Miha Šimenc ter Vili Črv, Boštjan Korošec in Jošt Mulej. Slednja bosta debitirala v svetovnem pokalu. 21-letni Korošec je član SD Bohinj, leto dni mlajši Mulej pa ŠD Gorje. V Italiji ne bo nobene izmed deklet, Eva Urevc, državna prvakinja v sprintu, je zbolela in bo tekmovanje v Italiji preventivno izpustila.

V Livignu, ki tekem najvišjega nivoja še ni gostil, bosta na sporedu sprinta v prosti tehniki, v soboto posamični, v nedeljo pa še ekipni.

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK