Svetovni pokal se nadaljuje z nemško turnejo

Karavana svetovnega pokala se po skoraj enomesečnem premoru vrača na delo v nemškem Obertdorfu, ki bo skupaj s tekmama v Schonachu gostil preizkušnje, ki štejejo za pokal Nemčije. Na srednji napravi v Oberstdorfu so kombinatorke in kombinatorci danes že opravili s provizorično serijo.

Teja Pavec, foto: NordicFocus

V konkurenci deklet je bila s 100 metri najboljša Norvežanka Mari Leinan Lund, 98.5 metrov je skočila Gyda Westvold Hansen, kar pomeni 6 sekund zaostanka, 94 metrov pa Japonka Haruka Kasai kar prinaša 12 sekund zaostanka na kompaktni tekmi. Teja Pavec je skočila 90 metrov za 12. oceno in 42 sekund zaostanka, Silva Verbič pa 77.5 metrov za 23. mesto in 1:05 minute zaostanka. 

Moško provizorično serijo je s 104.5 metri dobil Norvežan Jarl Magnus Riiber, drugi je bil z enako daljavo Avstrijec Thomas Rettenegger, tretji pa njegov rojak Franz-Josef Rehrl s 105 metri. Gašper Brecl je z 92 metri zasedel 43. mesto z 1:30 minute zaostanka, Vid Vrhovnik pa 53. s 85.5 metri in enakim zaostankom kot Brecl. 

V Oberstdorfu velja tudi pravilo enotne priprave smuči za vso konkurenco. Jutri bosta na sporedu normalni, gundersen preizkušnji, v nedeljo pa kompaktni tekmi.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO