Svetovno prvenstvo v Planici navdih za smučarski svet

Deset dni po koncu 43. svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici je na sedež Smučarske zveze Slovenije prispelo pismo s strani predsednika Mednarodne smučarske in deskarske zveze, Johana Eliascha in generalnega sekretarja Michaela Viona.

John Eliasch © Luka Kotnik / BoBo

Dva najvplivnejša moža Mednarodne smučarske in deskarske zveze (FIS), predsednik Johan Eliasch in generalni sekretar Michael Vion, sta deset dni po koncu 43. svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju naslovila pismo na predsednika Smučarske zveze Slovenije, Enza Smrekarja, direktorja Uroša Zupana ter generalnega sekretarja OK Planica, Tomaža Šuštaršiča. 

“V imenu Mednarodne smučarske in deskarske zveze ter naše ekipe v Planici se vam in ekipi lokalnega organizacijskega komiteja iskreno zahvaljujemo za odlično organizacijo FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju 2023 v Planici,” sta uvodoma zapisala Eliasch in Vion, ki sta pohvalila odlično sodelovanje s predstavniki FIS tako pred kot med samim prvenstvom. Izpostavila sta tudi, da je Slovenija s Planico dokazala, da je več kot sposobna organizirati dogodek svetovnega formata na najvišji ravni.

“Prosimo vas, da posredujete našo zahvalo in najboljše želje vsemu osebju, delovni sili in prostovoljcem, ki so na tako pomemben način prispevali k uspehu tega velikega dogodka, ki je služil kot odlična promocija za predstavitev nordijskega smučanja po vsem svetu,” sta še sporočila Eliasch in Vion ter zaključila z mislijo “Srčno upamo, da bodo dosežki Planice 2023 resnično “Navdihovali svet za smučanje” in motivirali naslednjo generacijo nordijskih smučarjev v Sloveniji.”

Deli novico