TDS: Anamarija Lampič na četrti turneji do najboljšega končnega rezultata

Z vzponom na Alpe Cermis se je končala 16. tekaška novoletna turneja imenovana Tour de Ski, Anamarija Lampič je skupno osvojila 12. mesto.

Anamarija Lampič © GEPA

Z znamenito zadnjo etapo in brutalnim vzponom na Alpe Cermis se je končala nova izvedba novoletne tekaške turneje v teku na smučeh. Anamarija Lampič je bila pred zadnjo etapo na skupno 10. mestu, edini cilj, ki ga je imela danes pa je bil priti do cilja. To ji je tudi uspelo in je še četrtič v svoji karieri osvojila zloglasni vzpon na Alpe Cermis. Danes je zasedla 32. mesto na zadnji, šesti etapi turneje, kjer je stik z najboljšimi držala do začetka vzpona, skupno pa je bilo to dovolj za 12. mesto, kar je tri mesta višje kot lani, ko je bila skupno na 15. mestu. Letos je tako s skupnim zaostankom 5:07,4 minut postavila najboljši rezultat v karieri na Tour de Skiju. 

Današnjo etapo je dobila Norvežanka Heidi Weng pred lanskoletno zmagovalko s Švedske, Ebbo Andersson, tretja je bila Francozinja Delphine Claudel, četrta pa Rusinja Natalija Neprijajeva, ki je tako zanesljivo ubranila 46,7 sekund prednosti pred Švedinjo in se veseli prve skupne zmage na turneji. Skupno je bila tretja Wengova z zaostankom 1:07,7 minute.

Izjava po tekmi

Anamarija Lampič

Počasi se pomikam naprej v skupnem seštevku. Tekma je bila danes izredno težka. Sicer smo začele res zelo počasi, prerivale smo se do začetka vzpona, ko pa je prišel začetek vzpona, so najboljše napadle. Počasi sem šla svoj tempo proti vrhu, tempo s katerim sem lahko prišla do cilja. Vesela sem 12. mesta. Če bi mi na začetku kdo to ponudil, bi takoj sprejela.

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna v Franciji, kamor Anamarija Lampič ne bo potovala zaradi priprav na olimpijske igre. V karavano svetovnega pokala se bo vrnila v domači Planici 22. in 23. januarja, kar bosta zadnji preizkušnji pred vrhuncem letošnje sezone.

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK