TDS: Lampičeva na drugi tekmi do rezultata sezone na razdalji

Na drugi tekmi Tour de Skija v švicarskem Lenzerheideju je Anamarija Lampič prikazala novo odlično predstavo in prvič v sezoni končala med najboljšo dvajseterico na razdalji.

Anamarija Lampič © GEPA

Drugi dan 16. tekaške novoletne turneje je prinesel preizkušnjo na razdalji v klasičnem koraku. Na začetku ženske tekme na 10 km je močno snežilo, kar je še otežilo razmere na današnji preizkušnji. Na štartu so bile tri Slovenke, ob Anamariji Lampič še Anita Klemenčič in Anja Mandeljc. Lampičeva je dobro začela s 15. mestom na 2,4 km, nato je malce popustila in je na polovici proge imela 21. čas, v drugi polovici preizkušnje pa je znova malce dodala in končala na 19. mestu, kar je njen najboljši rezultat na razdalji v tej sezoni. Lampičeva je za presenetljivo zmagovalko, Finko Kerttu Niskanen zaostala 1:16,2 minute. Druga je bila Švedinja Ebba Andersson z 18,2 sekundami zaostanka, tretja pa Rusinja Natalija Neprijajeva s 30,5 sekundami zaostanka. Anja Mandeljc je z zaostankom 4:21,9 minut končala na 74. mestu, Anita Klemenčič pa je z zaostankom 5:10,0 minut končala na 78. mestu.

Moško preizkušnjo na 15 km je dobil brat ženske zmagovalke, Ilvo Niskanen z 19,3 sekundami prednosti pred Rusom Aleksandrom Bolšunovom in 25,2 sekundami naskoka pred Norvežanom Paalom Golbergom. Miha Ličef je v cilju zaostal 4:18,2 minut za zmagovalcem, kar je zadostovalo za 81. mesto.

Po dveh tekmah turneje vodita Johannes Hösflot Kläbo in Kerttu Niskanen, Lampičeva z 52 sekundami zaostanka zaseda 6. mesto.

Izjava po tekmi

Anamarija Lampič

Mislim, da moram biti zadovoljna. Razmere so bile danes težke, to je bila dolga desetka, mislim, da v povprečju nekje tri minute daljša kot običajno. Mislim, da smo danes imeli dobre smuči, prijelo je in steklo. Suvereno sem šla od štarta do cilja. Nisem imela kaj preveč za izgubiti. Poznalo se je, da sem včeraj štirikrat tekla. Lahko rečem, da je za sprinterje Tour veliko težji kot za specialiste za razdaljo. Slednji po navadi oddelajo le kvalifikacije v sprintu in nato že počivajo in imajo tako skoraj dva prosta dneva. Ostali, ki pridemo do finala, se nam poznajo tisti štirje kilometri več, ki jih oddelamo.

Menim, da sem največ časa danes izgubljala, tam, ko še enkrat prideš na stadion in začneš najdaljši vzpon. Zagotovo sem tam izgubljala največ, vsak krog po 20 sekund. Preostali deli so mi ustrezali, proga je razgibana in mi leži. Nisem bila tako daleč zadaj, najmanj letos. Lahko grem pozitivno naprej. Štartam vse naslednje tekme. 

Jutri je dan za počitek. Najprej vožnja na drugo prizorišče, nato malo regeneracije, popoldne na smuči in pogledati progo v Oberstdorfu. Ena, dve, tri bo tu še desetka v prosti tehniki in potem še sprint. Hitro bo šlo.

Na turneji je jutri prost dan, karavana se bo znova pomerila na zadnji dan leta, ko bo v Oberstdorfu na sporedu preizkušnja na razdalji v prostem koraku s skupinskim štartom.

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK