Teja Pavec srebrna, Tia Malovrh pa bronasta na mladinskih olimpijskih igrah

Korejski Gangwon je gostil posamični preizkušnji mladih kombinatorskih upov v sklopu mladinskih olimpijskih iger 2024. Na tekmi kombinatork sta zablesteli Teja Pavec in Tia Malovrh, ki sta zaostali le za prvakinjo Minjo Korhonen.

Teja Pavec, Minja Korhonen in Tia Malovrh, foto: SK Triglav Kranj

Kombinatorke so se pomerile na 4 km razdalji. Že po skakalnem delu preizkušnje je Teja Pavec zaostajala le za Finko Minjo Korhonen, 19 sekund, Tia Malovrh je bila četrta z zaostankom 1:01 minute, a le dve sekundi za tretjo Heto Hirvonen s Finske. Na 4 km razdalji Korhonenova ni dovolila presenečenja, že tekmovalka z izkušnjami svetovnega pokala je na koncu zmagala s 47 sekundami prednosti pred Tejo Pavec. S tretjim časom teka se je do medalje prebila tudi Tia Malovrh, ki je zaostala 1:11 minute za zmagovalko, za 15 sekund je prehitela Hirvonenovo.

Na tekmi kombinatorcev na 6 km je zmagal Avstrijec Andreas Gfrerer, 24 sekund je zaostal Italijan Manuel Senoner, 45 pa Nemec Jonathan Graebert. Lovro Percl Seručnik je kot najboljši Slovenec zasedel 20. mesto, Aljaž Janhar pa je bil še štiri mesta za njim.

Mlade upe v Južni Koreji čaka še mešana preizkušnja.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO