Teja Pavec v Oberstdorfu 18., Brecl zaostal za točkami

Na prvih tekmah svetovnega pokala v letu 2024 je v nemškem Oberstdorfu Teja Pavec zasedla 18. mesto, točke je pobrala tudi Silva Verbič, brez sta ostala oba kombinatorca, Gašper Brecl in Vid Vrhovnik.

Teja Pavec, foto: NordicFocus

S tekmovalnim dnem so začeli kombinatorci. Najboljši na srednji napravi v Oberstdorfu je bil Avstrijec Thomas Reggenegger s 105.5 metri, Norvežan Jarl Magnus Riiber si je s pol metra krajšim skokom pridelal 4 sekunde zaostanka, tretji je bil prav tako s 105 metri, a s kar 26 sekundami zaostanka Avstrijec Franz-Josef Rehrl. Oba naša kombinatorca, Gašper Brecl in Vid Vrhovnik sta bila bolj skromna. Brecl je z 90 metri na 43. mestu imel 2:48 minut zaostanka, Vrhovnik pa z le 80.5 metri na 52. mestu 3:45 minut zaostanka za vodilnim Avstrijcem.

Na klasični razdalji 10 km je Riiber znova prehitel vse tekmece, prav na koncu je strl Avstrijca, četrtega po skokih, Johannesa Lamparterja, tretji pa je bil peti po skokih, Stefan Rettenegger s 3,3 sekundami zaostanka. Na tekaško preizkušnjo se je od naše dvojice podal le Brecl, ki pa je s končnim zaostankom 3:36,7 zasedel 43. mesto in ostal brez točk svetovnega pokala.

Med kombinatorkami vse trši oreh v skokih postaja Norvežanka Mari Leinan Lund, ki je s 102.5 metri z nižjega zaletišča imela 22 sekund naskoka pred do nedavnega nepremagljivo rojakinjo Gydo Westvold Hansen, ki je skočila meter manj, tretja je bila Ida Marie Lund s 100 metri in 56 sekundami zaostanka. Teja Pavec je s 94.5 metri imela 1:59 minute zaostanka na 10. mestu, Silva Verbič pa s 74 metri 4:52 minut zaostanka na 29. mestu. Na 5 km progi je Mari Leinan Lund obdržala prednost za prvo zmago, 13,5 sekund je zaostala Hagen, tretja je bila Westwold Hansen z zaostankom dobre minute. Pavec je zasedla 18. mesto s slabimi štirimi minutami zaostanka, Verbič je bila na 27. mestu z več kot šestimi minutami zaostanka.

Jutri bosta v Oberstdorfu na sporedu še tekmi kompaktnega formata.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO