Tek kariere Eve Urevc na razdalji – deveta v Oberstdorfu

Na tretji tekmi 17. Tour de Skija je Eva Urevc na 10 km razdalji s posamičnim štartom v Oberstdorfu v klasičnem koraku prvič v karieri končala v prvi deseterici, potem ko je zasedla izjemno 9. mesto! Nov zelo dober nastop tudi Anje Mandeljc, ki je zasedla 27. mesto.

Eva Urevc © SloSki

Z nastopi na drugi postaji Tour de Skija so nadaljevali trije naši predstavniki, Miha Šimenc, Eva Urevc in Anja Mandeljc. Miha Šimenc je na 10 km razdalji v klasičnem koraku s posamičnim štartom v Oberstdorfu v cilj pritekel na 76. mestu z zaostankom 3:08,7 za vnovič najboljšim Norvežanom Johannesom Hösflotom Kläbom. 

Na ženski preizkušnji pa smo kasneje videli fenomenalno predstavo Eve Urevc, ki je od samega štarta naprej imela vmesne čase v krogu najboljših tekmovalk. Na 2,1 km je bila sedma z zaostankom 11,1 sekund za Švedinjo Frido Karlsson, po prvem krogu je bila še vedno na izjemnem sedmem mestu s 14,4 sekundami zaostanka, brez popuščanja je odtekla tudi drugi krog, ko je s 30,5 sekundami zaostajala na še vedno izjemnem sedmem mestu. V zadnjem krogu je zadržala stik z najboljšimi in v cilj pritekla z 9. časom, 51,5 sekund za zmagovalko Karlsson! To je daleč najboljši dosežek Urevc na razdaljah v svoji karieri. Zelo dober tek pa je uspel tudi drugi naši predstavnici, Anji Mandeljc, ki je prav tako konstanto tekla skozi celotno progo in v cilju z zaostankom 1:43,9 zasedla končno 27. mesto. Druga je bila sicer z zaostankom 16,6 sekund Finka Krista Parmakoski, tretja pa Norvežanka Anne Kjersti Kalvaa z zaostankom 18,1 sekund.

V skupnem seštevku je Urevc napredovala že na 16. mesto s 3:10 minutami zaostanka za vodilno Karlsson, Mandeljc pa je na 43. mestu z zaostankom 4:49 minut.

Tour de Ski se bo jutri nadaljeval s tekom v prostem zasledovanju na 20 km razdalji.

Izjave po tekmi

Eva Urevc (MP3): “Tekmo sem začela tako, da je v novi krog pred mano šla Kalvaa, ki je imela odličen tempo. Dva kroga sva nato tekli skupaj. Škoda, ker nisem na koncu pred sabo imela še en, da bi narekovala tempo. Mogoče sama še nimam toliko izkušenj in v zadnjem krogu sem nekaj izgubila, a spet ne tako veliko. Na temu rezultatu lahko gradim naprej in pričakujem še boljše rezultate.”

Anja Mandeljc (MP3): “Moram reči, da si pred sezono zagotovo nisem predstavljala, da bom tako visoko. Cilj je bil, da bi mi vsaj enkrat uspelo priti do točk, a to, da lahko ponovim tak uspeh, je sigurno pokazatelj, da smo dobro trenirali in sem res zadovoljna. Danes sem dobro stopnjevala tempo na progi in res se je izšlo dobro. To je bila letos daleč najboljša predstava na klasiki, tako da sem res vesela. Sploh pa sem vesela, ker imam zelo dobro izhodišče za jutrišnjo tekmo.”

Ola Vigen Hattestad (MP3): “Verjamem v naša dekleta, v našo ekipo. Danes pa sta iskreno dosežka izjemna za nas. Zelo dobra tehnika, tempiranje, smuči, zares zelo dober dan za nas.” 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK