Tek kariere Ličefa, Klaebo preprečil popoln domači uspeh v Lahtiju

Finka Krista Parmakosti je spisala čustveno zgodbo pred domačimi navijači v Lahtiju, saj se je na 20 km preizkušnji s posamičnim štartom v klasičnem koraku veselila zmage v svetovnem pokalu, v katerem tekme ni dobila že šest let. Anja Mandeljc je končala tik za prvo trideseterico, navdušil je Miha Ličef, oba omenjena sta končala na 33. mestu.

Miha Ličef, foto: NordicFocus

33-letna Krista Parmakoski je v Lahtiju po šestih letih ugnala vso konkurenco, le 1,9 sekunde je na drugem mestu zaostala Nemka Victoria Carl, na 20 km preizkušnji v klasičnem koraku je finsko slavje s tretjim mestom dopolnila Kerttu Niskanen z zaostankom 9,9 sekund. Anja Mandeljc je zaostala dobre štiri minute in pol in je kot edina slovenska predstavnica končala na 33. mestu.

Fenomenalen tek je v moški konkurenci uprizoril Johannes Hoesflot Klaebo, ki je razbil domače sanje o zmagi Ilva Niskanena, ki je vse do prihoda mladega Norvežana imel najboljši čas pred tremi Norvežani. Niskanen je bil na koncu premagan za 24 sekund, tretji Martin Loewstroem Nyenget je zaostal že 58,2 sekund. Edini Slovenec na štartu, Miha Ličef, je zaostal 3 minute in 33 sekund, kar je njegova predstava kariere, ki mu je prinesla 33. mesto, s tem je krepko izboljšal dosedanji najboljši dosežek, ko je bil februarja v Dobbiacu na 42. mestu.

Jutri se bo tekaški tekmovalni program v Lahtiju zaključil s sprintom v prosti tehniki.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK