Tek na smučeh po urbanih smučarsko-tekaških progah v Ljubljani, Celju, Velenju in Mežici

V nekaterih mestih po Sloveniji so v preteklih dneh izkoristili ugodne vremenske razmere z nizkimi temperaturami in pripravili smučarsko-tekaške proge. Vabljeni na tek na smučeh.

Urbana proga za tek na smučeh v Celju:

Proga za tek na smučeh v Celju je urejena v zahodnem delu mestnega parka in je namenjena tako za prosti, kot tudi klasični slog teka na smučeh. Dolga je približno 400 m, uporaba proge je brezplačna in na lastno odgovornost. Proga za tek na smučeh je v preteklih dneh pritegnila veliko število smučarjev tekačev, tako začetnikov kot tudi tistih, ki so že bolj vešči teka na smučeh. V bližini proge za tek na smučeh je iz tehničnega snega urejeno tudi manjše otroško sankališče.

Več informacij >>


Avtorji fotografije: Gregor Katič, Aljoša Vornšek, Daniel Đumić


Urbana proga za tek na smučeh v Ljubljani v Stanežičah

Ob Mladinskem golf centru Stanežiče v Ljubljani je v primeru ugodnih snežnih razmer pripravljena proga za tek na smučeh v maksimalni dolžini 1.300 m za klasično in drsalno tehniko. Proga na naravnem ali tehničnem snegu se dnevno ureja. Opremo za klasično in drsalno tehniko za otroke in odrasle si je možno izposoditi v Mladinskem golf centru Stanežiče, kjer je poskrbljeno tudi za gostinsko ponudbo.

Trenutne razmere:

  • Proga za tek na smučeh: urejeno 500 m za klasično in drsalno tehniko od ponedeljka do petka med 9.00 in 20.00. Sob, ned, prazniki od 9.00 do 17.00.
  • Sankališče za otroke: trenutno ni na voljo.
  • Večerni tek na osvetljeni progi: ponedeljek-petek  17.00 do 20.00.
  • Izposoja opreme za tek na smučeh: izposoja je možna med 9.00 in 16.00.
  • Gostinska ponudba: obratuje med 9.00 in 17.00.

Uporaba tekaške proge je možna ob nakupu vstopnice v višini 3,00 EUR. Za otroke do 18 let je uporaba prog brezplačna (ne velja za organizirane skupine).

Več informacij >>Urbana proga za tek na smučeh v Velenju na Visti:

V teh dneh, ko so bile temperature dovolj nizke, je na voljo 560 metrov tekaške steze za klasični slog in skating. Proga vsebuje tudi hrib za malo bolj zahtevne tekače.

Obratovalni čas tekaške proge je vsak dan od 8. do 20. ure. Na Visti je omogočena tudi izposoja tekaške opreme (cena 6 EUR). Tekaška proga je ograjena, vstop je mogoč pod pogojem PCT.

Za najmlajše je na voljo tudi sankališče v izmeri 20 x 40 metrov, ki je primerno tudi za prve smučarske zavoje najmlajših. Vse je osvetljeno, mini smučišče in sankališče sta zaradi večje varnosti ločena z naletno mrežo.

Več informacij >>Urbana proga za tek na smučeh v Mežici

V Mežici sta urejeni dve progi za tek na smučeh. Prva smučarsko-tekaška proga se nahaja na stadionu v Športnem parku Mežica, je dolžine 730 m in je urejena v klasični in drsalni tehniki. Primerna je za vse starosti, tako za popolne začetnike, kot izkušene tekače. Na tekaški progi, na stadionu v Športnem parku Mežica, je tek na smučeh v torkih in četrtkih možen tudi pod reflektorji, vse do 20. ure.

Druga smučarsko-tekaška proga pa se nahaja na naravnem terenu nad Mežico, na Ručnikovem. Proga na Ručnikovem, v dolžini 1050 m, je urejena v klasični in drsalni tehniki. Teren na Ručnikovem je primeren za vse starostne kategorije in vse tipe tekačev, od najmlajših začetnikov do izurjenih rekreativcev.

Proge se redno urejajo in so zaradi dobrih razmer v odličnem stanju, v prihodnje pa bodo proge urejene ob ustreznih vremenskih razmerah.

Uporaba smučarsko-tekaških prog v Športnem parku Mežica in na Ručnikovem  je brezplačna.

Vsi, ki bi se radi s tekom na smučeh spoznali na novo, ali pa bi radi le izpilili svojo tehniko, ste lahko vpišete na učenje teka na smučeh v tekaški šoli Nataše Lačen.

Več informacij >>

Deli novico