Tekaška ekipa na domačem svetovnem prvenstvu v Planici mešanica izkušenj in mladosti

Davnega leta 2011 se je Smučarska zveza Slovenije odločila, da stopi na pot velikih. S kandidaturo za FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju smo uspeli leta 2018, ko nam je Mednarodna smučarska zveza zaupala organizacijo tega prestižnega dogodka. Zdaj je prišel čas, da s prednostjo domačega snega, športnice in športniki dokažejo, da sodijo v sam svetovni vrh. Skupaj s strokovnim vodstvom slovenskih reprezentanc je svoje cilje pred pričetkom prvenstva v Hotelu Grand Plaza v Ljubljani svoje cilje za vrhunec te sezone predstavilo 14 tekačev in tekačic, ki bodo zastopali Slovenijo na domačem prvenstvu.

Stojijo zadaj od leve proti desni: Jošt Mulej, Izidor Karničar, Boštjan Korošec, Vili Črv, Miha Šimenc, Ola Vigen Hattestad. Stojijo spredaj od leve proti desni: Anže Gros, Lucija Medja, Klara Mali, Nika Ljubič, Eva Urevc, Neža Žerjav, Anita Klemenčič in Anja Mandeljc © BoBo

Na začetku novinarske konference so športniki in športnice soglasno izglasovali, da bo zastavonoša na otvoritvi svetovnega prvenstva v torek, 21. 2. ob 20.23 uri v Kranjski Gori Peter Prevc.

Moška tekaška reprezentanca na SP Planica 2023

 • Vili Črv
 • Anže Gros
 • Izidor Karničar
 • Boštjan Korošec
 • Miha Ličef
 • Jošt Mulej
 • Miha Šimenc

Roman Bezjak, predsednik zbora in odbora za tek na smučeh

Letošnja sezona je posebna. Vsi že komaj čakamo, da se začne svetovno prvenstvo, o katerem govorimo že celo leto. Veseli me, da gledam tako lepo kuliso športnikov in športnic, ki so motivirani in ponosni, da bodo lahko nastopili na domačem prvenstvu. To je res nekaj posebnega. To doživeti, je najverjetneje res redka priložnost, vi pa imate posebno čast, da boste pred domačimi gledalci lahko zastopali barve Slovenije. Vsem bi zaželel, da res dosežete svoj maksimum na domačem prvenstvu!

Ola Vigen Hattestad, glavni trener reprezentance v teku na smučeh

Lepo bi bilo, če bi bilo vzdušje, atmosfera na prvenstvu podobna kot v Oslu 2011, na mojem domačem prvenstvu. Upam, da bo Planica zasijala v lepi luči, da se bomo vsi lahko dobro zabavali. V ekipi je sedem fantov in sedem deklet. Imamo mešanico izkušenj in mladih moči. Mislim, da je pomembno, da tudi mladim ponudimo možnost, da dobijo izkušnje za prihodnost. Izkušenejši tekmovalci imajo svoje cilje. Zame je najpomembneje, da na dan tekme pokažejo svojo najboljšo predstavo.

Miha Šimenc

Počutim se, da sem eden izmed teh srečnežev, ki je tekom svoje kariere dobil priložnost tekmovati na domačem svetovnem prvenstvu. Neverjetna motivacija je že od takrat, ko smo izvedeli, da bo v Planici svetovno prvenstvo. Že od takrat smo vseskozi trenirali z mislijo na to. Zadnjo sezono pa so bile vsake priprave posvečene iskanju podobnih terenov kot je v Planici. Pripravili smo se res najbolje kot smo se lahko, zdaj je čas, da to pokažemo in uživamo doma.

Miha Ličef

V Planici bom nastopil na štirih tekmah na razdalji, kjer sem boljši. Želja je prva trideseterica oz. čim višja uvrstitev. Pričakujem res dobro vzdušje in upam, da čim več slovenskih navijačev. Ne glede na vse, se veselim vzdušja, atmosfere na štartu, v cilju, ob vsakem mimohodu. Malo imam strahospoštovanja do samih prog, ki so težke. Zelo zanimivo je, da do zadnjega nismo vedeli, kje točno bodo proge. Nismo jih imeli priložnost veliko preizkusiti. Še vseeno pa smo se imeli priložnost dobro pripraviti.

Boštjan Korošec

V Planici si želim dobre izkušnje. Potrudil se bom po najboljših močeh, mislim, da je pripravljenost dobra, saj smo letos dobro trenirali.

Jošt Mulej

Od tega prvenstva predvsem pričakujem nove izkušnje in mogoče kakšen soliden rezultat.

Izidor Karničar

V Planici si želim, da bi bil moj zaostanek čim manjši do prvih, ne glede na mesto in da bi bil nekoč ta zaostanek nič.

Anže Gros

V Planici želim dobro teči v kvalifikacijah in upam, da se potem najbolje razplete zame. Kako bo, bomo videli na samem prizorišču.

Vili Črv

Tekmoval bom v mojem drugem domu, saj prihajam iz ND Rateče Planica. Tu preživim praktično vsak dan, tako da se res že zelo veselim vseh tekmovanj.

Ženska tekaška reprezentanca na SP Planica 2023

 • Anita Klemenčič
 • Nika Ljubič
 • Klara Mali
 • Anja Mandeljc
 • Lucija Medja
 • Eva Urevc
 • Neža Žerjav

Eva Urevc

Mislim, da je na vseh tekmah nekaj za pričakovati. Tudi na razdalji imam kar visoke želje. Upam, da je forma prava in da se bo v Planici to še stopnjevalo.

Anja Mandeljc

V Planici si želim pokazati svoje najboljše nastope. Želim izboljšati mesto iz prejšnjega svetovnega prvenstva v Oberstdorfu in uživati v domačem vzdušju.

Anita Klemenčič

V Planici želim odteči čim bolje vse tekme. Izboljšati želim rezultate iz te in prejšnjih sezon. Upam, da bo to za vse uspešno domače svetovno prvenstvo v dobrem vzdušju.

Lucija Medja

V Planici želim nabrati veliko novih izkušenj.

Nika Ljubič

Od Planice pričakujem super vzdušje in dobre rezultate.

Klara Mali

Želim si, da v Planici pokažem vse, kar sem tam trenirala, ker sem progo za šprint odtekla kar nekajkrat.

Neža Žerjav

V Planici bom nastopila na vseh razdaljah in v štafeti. Vsekakor pa je želja dober rezultat oz. najboljša možna predstava.

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK