Tekaška reprezentanca pripravljena na novo sezono

Slovenska reprezentanca v teku na smučeh je pred začetkom sezone tekem FIS svetovnega pokala spregovorila o pripravljenosti in ciljih. Nosilca uspehov Eva Urevc in Miha Šimenc, bosta skupaj z ostalimi člani slovenske reprezentance sezono začela v Ruki, kjer bodo prve tekme na sporedu 24. in 25. novembra.

Slovenska reprezentanca © SloSki

Ola Vigen Hattestad

Ta sezona ne prinaša svetovnega prvenstva, bo nekoliko drugačna. Tekmovalci bodo imeli različne cilje. Eden izmed vrhuncev za vse bo Tour de Ski, zanimiva bo tudi turneja po Severni Ameriki in v Kanadi. Zanima nas tudi skupni seštevek svetovega pokala. Skratka, sezona bo zagotovo zanimiva v več aspektih.

Kmalu bomo dobili odgovore ali so bile poletne priprave uspešne. Delali smo dobro. Zdaj smo se vrnili s tekem v Muoniu, kjer smo bili solidni. Tekom sezone pa pričakujem, da nam uspe prikazati nekaj dobrih predstav. V Ruko gremo s šesterico Eva Urevc, Anja Mandeljc, Miha Šimenc, Anže Gros, Vili Črv in Miha Ličef. Na sprintu bodo nastopili Šimenc, Črv in Gros.

Večina strokovne ekipe ostaja enaka kot lani. Prišlo je le do nekaterih manjših sprememb.

Eva Urevc

Uživam. Pritisk je zagotovo zdaj prisoten, saj ne veš kako dobro si delal. Potrebuješ neko potrditev. Nekaj takega, tudi motivacijo, sem že dobila v Muoniu na razdalji. Veselim se Ruke, celotne konkurence. Verjamem, da se bo forma stopnjevala iz tekme v tekmo. Za enkrat lahko rečem, da še nisem v tisti pravi formi, kar je dober znak, tako da gremo lahko zelo pozitivno naprej.

Že v Muoniu smo imeli nizke temperature, zato smo se malo že privadili na Ruko. S tem se sprijazniš, skušaš biti ogret in to je to. Letos sem zamenjala proizvajalca smuči, dobro sodelujemo, tako da me glede opreme ne skrbi.

Anja Mandeljc

To poletje je bilo malce drugačne kot prejšnje, morala sem izpustiti nekaj treningov zaradi obveznega vojaškega usposabljanja. Ne vem kaj točno naj pričakujem od sezone, vseeno pa si želim napredka. Rada bi bila tudi konstantna. Večjega tekmovanja ni, tako da je cilj usmerjen več ali manj na skupni seštevek. Upam, da ohranim lanski nivo ali pa ga še malo izboljšam,

Miha Šimenc

Za enkrat je v redu. Med poletjem je bilo sicer nekaj težav, tudi z zdravjem, a na splošno smo delali dobro. Prve tekme so pokazale dobro stanje, a za svetovni pokal je potrebno narediti še korak navzgor.

Lani je bilo kar nekaj pritiska, tudi prej se je to stopnjevalo zaradi Planice. Lani po Planici sem bil psihično kar utrujen. Letos je to povsem drugače. Za mene je super, vsak si lahko postavi svoj cilj, res formo tempira za to tekmo. V tej sezoni zato vidim kar veliko priložnosti.

Vili Črv

Upam, da je bilo pripravljalno obdobje uspešno in mi preskok uspe v tej sezoni. Na določenih tekmah sem pokazal, da sem blizu in želim, da bi bil še bolj suveren in da mi to uspe še večkrat. 

Anže Gros

Letos sem se prvič pridružil A ekipi, tako da upam, da bom tudi več v svetovnem pokalu, kar bo odvisno od mojih predstav. Pričakujem več sproščenosti.

Miha Ličef

Pričakujem čimveč čimboljših rezultatov. Pripravljalno obdobje je bilo zelo dobro, sem zadovoljen. Upam, da se napredek hitro pokaže, če ne takoj pa kmalu po začetku.

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK