Tijan Marovt blizu prvim točkam kariere

S slalomom v Gurglu se je v četrtem poskusu začela tudi moška sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Slovenska dvojica Štefan Hadalin in Tijan Marovt je žal ostala brez nastopa v finalu.

Tijan Marovt je za las zgrešil finalno vožnjo. Foto: Zoom Agence

Gurgl je prvič v zgodovini gostil najboljše smučarje na svetu. Tirolsko smučišče v bližini Söldna se je izkazalo za izjemnega gostitelja, poznavanje domačega terena pa so izjemno izkoristili domači smučarji,  ki so slavili kar trojno zmago. Manuel Feller je velik korak k zmagi napravil v prvi vožnji, ko si je priboril veliko prednost pred tekmeci, s tem pa potrdil izjemno formo. Daleč najhitrejši je bil že  v Söldnu predno je bila prva vožnja prekinjena in nato odpovedana. V drugi vožnji je bil Feller dovolj zanesljiv, da je ohranil 23 stotink prednosti pred rojakom Marcom Schwarzem. Schwarz je bil izjemen na drugi progi in iz petega mesta napredoval na drugega. Za popoln dan severnih sosedov je poskrbel Michael Matt, ki je pridobil kar 14 mest in stopil na najnižjo stopničko. 

Na startu prvega teka sta bila tudi Tijan Marovt in Štefan Hadalin. Marovt je na zadnjih treningih kazal odlično pripravljenost in je bil s številko 51 vse do zadnjega v igri za finale. Na koncu ga je od uspeha kariere ločilo le nekaj stotink in je zasedel 34. mesto, za Fellerjem je zaostal +3,74. Štefan Hadalin se v slalomu še navaja na novo opremo in je zaostal +4,88 ter zasedel 41. mesto.

Izjavi po tekmi (mp3):

Tijan Marovt:Bil sem zelo blizu finala, 34. mesto ampak nisem zadovoljen. Mislim, da sem sposoben smučati dovolj dobro za finale in današnja vožnja ni bila najboljša. Na treningih sem v zadnjem obdobju kazal dosti več. Se pa vseeno sedaj veselim nadaljevanja sezone, saj vidim da sem konkurenčen in vem, da lahko v nadaljevanju sezone pokažem še  dosti več.

Sergej Poljšak, slalomski trener:Prvič slalom na tem terenu. Gre za zelo lep teren in zelo lep slalom. Z rezultatom naših dveh fantov pa nisem zadovoljen, saj sta na zadnjih treningih kazala dosti več. Štefan se sicer še privaja na slalomsko opremo, Tijan pa je bil blizu, ampak je predvsem drugi del strmine smučal preveč zadržano in to ga je stalo uvrstitve v finale.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K