Tim Farčnik izvoljen v izvršilni odbor IBU-ja

Tim Farčnik je bil na kongresu Mednarodne biatlonske zveze (IBU) v Salzburgu izvoljen v izvršilni odbor.

Novi izvršilni odbor IBU-ja. Foto: IBU

V Salzburgu te dni poteka 15. kongres Mednarodne biatlonske zveze. Slovenijo v sosednji Avstriji predstavljajo trije delegati: Boštjan Ule (predsednik zbora za biatlon), Tomas Globočnik (vodja panoge biatlon) in Tadeja Brankovič (vodja biatlonskih reprezentanc).

Največ zanimanja slovenkse delegacije je bilo usmerjenega na današnje volitve v izvršilni odbor IBU-ja, kjer se je za mesto boril generalni sekretar OO Pokljuka Tim Farčnik. Farčnik je med štirinajstimi kandidati, ki so se borili za šest mest, prejel drugo največje število glasov na folitvah in je bil tako sprejet v izvršilni odbor Mednarodne biatlonske zveze. “Vesel sem, da ima SZS po tem, ko ima svojega predstavnika v Mednarodni smučarski zvezi, tudi predstavnika v Mendarodni biatlonski zvezi. Ob tem sem vesel izredno dobrega rezultata in zaupanja, ki so nam ga delegati izkazali, kar potrjuje vpogled v dobro preteklo opravljeno delo. Veselim se, da bom s svojim delom lahko soustvarjal nadaljni razvoj biatlonskega športa, ki ima svetlo prihodnost,” je po izvolitvi povedal Farčnik.

Na kongresu so potekale tudi volitve v tehnični komite, kjer je svojo kandidaturo napovedal Matej Kordež, a jo je kasneje umaknil. IBU bo še naprej vodil Olle Dahlin, ki je bil edini kandidat za mesto predsednika zveze. Podpredsednik ostaja Jirži Hamza, ki je bil prav tako edini kandidat.

Že včeraj so na kongresu sprejeli tudi organizatorja svetovnega biatlonskega prvenstva v biatlonu za leto 2027. Najboljši biatlonci se bodo za nazive svetovnih prvakov borili v Estoniji, v Ötepi. Na kongresu je bilo tudi sprejeto, da ruski in beloruski biatlonci še naprej ne semjo nastopati na tekmovanjih pod okriljem IBU-ja.

Izjava Tima Farčnika (mp3)

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3