Tim Mastnak in Gloria Kotnik četrtfinalista, zmaga domači dvojici Payer – Schöffmann

Za alpskimi deskarji je naporen teden v katerem je bilo na sporedu kar pet tekem za svetovni pokal. Zadnja, ekipni paralelni veleslalom, se je končala s še enim lepim slovenskim rezultatom. Tim Mastnak in Gloria Kotnik sta osvojila 6. mesto, potem ko sta v četrtfinalu premoč morala priznati kasnejšima zmagovalcema, domačinoma iz Simonhöheja, Alexandru Payerju in Sabine Schöffmann.

Gloria Kotnik in Tim Mastnak sta s šestim mestom dosegla svojo drugo najboljšo uvrstitev na ekipnih tekmah v svetovnem pokalu. (Foto: SZS)

Avstrijca Alexander Payer in Sabine Schöffmann sta se danes veselila že svoje tretje zmage na ekipnih preizkušnjah. V finalu sta bila boljša od zmagovalca posamične tekme, Stefana Baumeistra, in Melanie Hochreiter (Nemčija). Potem ko je Baumeister v velikem finalu silovito začel in Payerja premagal za 25 stotink, je domačemu paru pot do tako želene zmage na »domačem dvorišču« z napako odprla včeraj tretja Hochreiterjeva. Schöffmannova je izkoristila »neizsiljeno napako«, če se izrazimo po teniško, in se rutinirano odpeljala zmagi naproti. Aplavz, vzkliki reprezentančnih kolegov in Alexandrov poljub, ki je Sabinin partner tudi v zasebnem življenju. Zmaga domačinov je zagotovo pika na i ter najlepše darilo organizatorjem, ki so v Simonhöheju prvič izvedli tekmi svetovnega pokala. Tretje mesto je po zmagi nad Rusoma Andrejem Soboljevim in Polino Smolentsovo pripadlo Korejcema Sangho Leeju in Haerim Jeong.

Naša dvojica se je na tekmo uvrstila prek kvalifikacij v katerih sta bila Tim Mastnak in Gloria Kotnik pričakovano boljša od ameriške dvojice Cody Winters – Iris Pflum. V osmini finala ju je čakal precej bolj neugoden nasprotnik, Švicarja Dario Caviezel in Julie Zogg. Tim Mastnak je deklasiral zmagovalca Cortine, Gloria pa je proti zmagovalki slaloma v Banojah s suvereno vožnjo izkoristila »zaključno žogo« in prvi dvoboj je bil dobljen. Tudi v četrtfinalu je šlo »na tesno«, a par Payer-Schöffmann iz avstrijske Koroške je bil za par z naše Štajerske tokrat premočan in sicer za 38 stotink. Mastnaku in Kotnikovi je tako pripadlo šesto mesto, kar je njuna druga najboljša uvrstitev na ekipnih tekmah.

»Lep dan, lepi dvoboj, veseli me dejstvo, da sem v dvobojih ostal neporažen. Tudi Gloria se je izkazala, zelo dobro je vozila.Tako sva morda kar nekoliko nepričakovano dobila dvoboj proti po točkah višje uvrščenima Švicarjema in tudi proti domačinoma sva bila povsem konkurenčna, Gloria je Sabini dihala za ovratnik vse do konca, a žal se ni izšlo in sva ostala brez dvobojev za stopničke,« iz Koroške v Celje zadovoljen odhaja Tim Mastnak in dodaja, da so ekipne tekme sicer lepe, a bi si v prihodnosti v programu svetovnega pokala vseeno želel več posamičnih tekem, ekipne pa bi bile po njegovem mnenju lahko le lepa dopolnitev, kot tretja in ne druga disciplina.

»V naslednjih dneh me čaka trening v fitnesu in pa na Kladivarjem atletskem štadionu, da obnovim moči. Nato pa odhajam v Dolomite, kjer se bom za olimpijske igre in pa zaključni del sezone pripravljal, tako kot pred sezono, z nemško ekipo,« načrte za naslednje dni razkriva edini slovenski deskar s stopničkami v tej sezoni.

»Moji vožnji na včerajšnji posamični tekmi sta bili povprečni, enako velja za rezultat s katerim pač nisem zadovoljna. Sem pa iz treninga v trening in tekmo v tekmo bolj zanesljiva. Današnje vožnje so bile en velik korak naprej, tako da sem zelo optimistična pred nadaljevanjem sezone,« pa nam je iz avstrijske Koroške sporočila Gloria Kotnik, ki se je po letu dni premora zaradi materinstva odločno vrnila na tekme najvišjega ranga in bila v prvem delu sezone trikrat že zelo blizu elitni šestnajsterici.

Svetovni pokal alpskih deskarjev se po olimpijskih igrah (paralelni veleslalom bo na sporedu 8. februrja) znova seli v Rusijo, kjer bo 26. februarja v Moskvi na sporedu paralelni slalom. Sledijo tekme v italijanskem Piancavallu (12. in 13.3. –posamični in ekipni paralelni slalom), na naši Rogli (16.3. – paralelni veleslalom) ter v nemškem Berchtesgadnu (19. – 20.3, posamični in ekipni paralelni slalom).

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES