Timi Zajc poletel do bronaste medalje na svetovnem prvenstvu na Kulmu

Organizatorji 28. svetovnega prvenstva v poletih na Kulmu so v soboto zaradi težkih vetrovnih razmer uspeli izpeljati le eno, skupno tretjo tekmovalno serijo posamične konkurence. Timi Zajc je osvojil bronasto medaljo!

Svetovno prvenstvo 2024, foto: NordicFocus

Kot prvi je od Slovencev v tretji tekmovalni seriji nastopil Peter Prevc, katermu pa se skok ni posrečil, pristal je že pri 132 metrih in je s 481,0 točkami končal na 26. mestu. Domen Prevc je poletel 203.5 metrov in je s 580,8 točkami napredoval na končno 14. mestu. Boj za medalje je napovedal Lovro Kos, ki je poletel 221 metrov, s 628,6 točkami pa je končal na 5. mestu. Andreas Wellinger je nato poletel še dlje, 229 metrov, s 645,2 točkami pa je postavil visoko letvico za vse naslednje na vrhu. Premagati ga je uspel le Stefan Kraft, z 228 metri in 647,4 točkami, s tem pa je tudi postal svetovni prvak v poletih 2024! Timi Zajc, kot vodilni po prvih dveh serijah, je poletel 209.5 metrov, s 642,7 točkami pa je osvojil bronasto medaljo!

Jutri bo na Kulmu na sporedu še ekipna preizkušnja.

Izjava po tekmi

Timi Zajc (MP3): “Bronasta medalja je zagotovo uspeh, ampak kazalo je na precej bolje. Žal moramo danes biti zadovoljni z bronasto medaljo. Ne vem, ali sem storil kakšno napako, to bo povedal trener. Vemo pa, da tekma ni bila poštena, šlo so z glavo skozi zid. Danes je bil veter na strani Avstrijca. Za jutri nimamo kaj dosti narediti, vemo da, če so poštene razmere, ga ni junaka tukaj, ki bi me lahko premagal.”

Lovro Kos (MP3): “Super. Prvo svetovno prvenstvo zame, peto mesto, trije zelo lepi skoki, tako da komaj čakam naslednje polete.”

Domen Prevc (MP3): “Rezultatsko je prvenstvo zame dokaj neuspešno, a vsaj danes je bil nek utrinek tehničnega napredka in to me veseli, da sem sestavil nekaj skupaj za jutrišnjo tekmo.”

Peter Prevc (MP3): “Po dolgem čakanju smo komaj dobili zeleno luč za nastop. Meni se nastop ni najbolje izšel. Imel sem malo težav s tehniko, slab veter in sem bil smukač.”

Robert Hrgota (MP3): “Malo grenkega priokusa, ampak še vedno odlično tretje mesto. Morda je zmanjkalo malo sreče, da bi Timi postal svetovni prvak. Mislim pa, da smo lahko zadovoljni in s Timijevim 3. mestom in z Lovrovim 5. mestom. Jutri je nov dan, fantje so pripravljeni dobro in lahko se veselimo te tekme.”

Uradni rezultati >>

Deli novico