Tina Erzar na prvi tekmi v Lillehammerju do rumene majice

Norveški Lillehammer je prizorišče začetka letošnje sezone celinskega pokala za skakalce in interkontinentalnega pokala za skakalke. Sijajno je sezono odprla 15-letna Tina Erzar, ki je v prvem nastopu ugnala vso konkurenco in oblekla rumeno majico vodilne v skupni razvrstitvi. Maksim Bartolj je na tekmi skakalcev zasedel 7. mesto, Žak Mogel je bil deveti.

Tina Erzar, foto: SloSki

Tina Erzar je po prvi seriji z 89 metri zasedala 4. mesto, v finalu pa je s 93.5 metri in 229,5 točkami prišla do prve zmage v karavani interkontinentalnega pokala ob prvem zimskem nastopu; dvakrat je v tem tekmovanju nastopila že poleti. Drugo mesto je na srednji napravi v Lillehammerju zasedla Nemka Agnes Reisch z 225,8 točkami, tretje pa vodilna po prvi seriji, Čehinja Anezka Indračkova z 225,7 točkami. Jerica Jesenko je zasedla 20. mesto, Katarina Pirnovar pa je končala na 23. mestu.

Na tekmi skakalcev na veliki skakalnici je bil najboljši Nemec Luca Roth z 259,0 točkami pred Poljakom Aleksandrom Zniszczolom, ki je zbral 256,1 točk, tretji je bil Avstrijec Clemens Aigner z 252,6 yočkami. Maksim Bartolj je zasedel 7. mesto z 249,2 točkami, Žak Mogel je bil dve mesti za njim z 247,4 točkami, točke je ujel tudi Mark Hafnar z 204,8 točkami na 26. mestu. Brez finala so na 31., 33. in 39. mestu ostali Rok Oblak, Matija Vidic in Jan Bombek.

Jutri bosta v Lillehammerju na sporedu novi tekmi.

Uradni rezultati >> 

Deli novico