Tit Štante v snežnem žlebu do rezultata sezone

Slovenski deskar prostega sloga Tit Štante se je izkazal na tekmah svetovnega pokala v Mammoth Mountainu v ZDA. V snežnem žlebu se je uvrstil v finale in s končnim 12. mestom poskrbel za rezultat sezone.

Tit Štante se je v ZDA izkazal že v kvalifikacijah. V drugi kvalifikacijski skupini se je z izkupičkom 58.00 priboril osmo mesto in s tem nastop v finalu najboljših 16. deskarjev v snežnem žlebu. Štante je v finalu dosegel oceno 53.50, kar je na koncu zadoščalo za 12. mesto in s tem uvrstitev sezone. Zmagovalni oder v ZDA so zasedli japonski deskarji, ki so bili razred zase. Na malem državnem prvenstvu je najvišji zbir točk (94.75) zbral Joto Tsatsuka.

Po odličnem 12. mestu je Tit trenutno v skupnem seštevku na 22. mestu in ga v naslednjih dneh še čaka zadnja tekma svetovnega pokala, ki bo potekala v Calgary, Kanada.

Na žalost je brez nastopa v Mammoth Mountain ostal Naj Mekinc, ki bi moral nastopiti v disciplini snežni park (Slope style) vendar je zaradi poškodbe na treningu pred tekmovanjem svetovnega pokala v Švicarskem Laaxu primoran izpustiti nadaljna tekmovanja.

Izjava po tekmi:

Tit Štante: “Prvo kot prvo sem zelo vesel da se mi je v torek uspelo uvrstiti v svoj prvi finale svetovnega pokala, poleg tega pa sem izredno zadovoljen tudi z današnjim finalnim nastopom. Uspel sem odpeljati obe vožnji, in se s tem uvrstiti na 12. mesto, kar je moj najboljši rezultat v svetovnem pokalu do sedaj. Sicer sem 12. mesto dosegel že pred leti na svetovnem prvenstvu na v Secret Garden-u, Kitajska, vendar mi ta današnja uvrstitev pomeni bistveno več.” 

Uradni rezultati >>

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES