Tokrat med trideseterico Martin Čater

Na drugem superveleslalomu v Cortini d’Ampezzo je do točk s 26. mestom prišel Martin Čater.

Martin Čater je tokrat ujel nekaj točk. Foto: Gepa

Današnji superveleslalom je bil tehnično zelo zahteven. Številni smučarji so imeli težave in so odstopili. Med njimi je bil tudi Miha Hrobat.  Zato pa je progo uspešno in hitro presmučal Martin Čater, ki je s številko 36 postavil 26. čas tekmovanja. Za vnovičnem zmagovalcem Marcom Odermattom je zaostal +2,52. Švicar je bil razred zase, saj je drugi Dominik Paris iz Italije zaostal 76 stotink. Tretji je bil Daniel Hemetsberger iz Avstrije.

 

Izjavi po tekmi (mp3):

 

Martin Čater: “Danes je bil želi težak superveleslalom. Bilo je nekaj ključnih odsekov, kjer se je hitro izgubilo čas. Treba je bilo pametno in drzno zadeti smeri. Moje smučanje je bilo boljše kot včeraj. Ni pa še  to pravo smučanje, manjka mi še nekaj zaupanja, ker forma ni čisto prava. Bilo pa je danes nekaj pravih zavojev. V spodnjem delu sem na skoku skočil nekoliko predaleč in sem potem izgubil nekaj časa. Gremo naprej.

Grega Koštomaj: “Danes smo razočarani. Točke Martina so bile bolj posledice številnih odstopom, njegovo smučanje ni bilo na nivoju, ki si ga želimo in ga je sposoben. Miha pa napaka, ki ne vem, kako bi jo opisal. V tretjih vratih premalo smeri in odstop. Čeprav je v formi in se dobro smuča, je bil izplen ničen.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K