Toni Vidmar do novega najboljšega rezultata kariere, odličen tudi Jakov Fak

Z moškim sprintom se je v Oslu začel zaključek svetovnega pokala v biatlonu. Navdušila sta Toni Vidmar in Jakov Fak.

Toni Vidmar je poskrbel za svoj najboljši rezultat kariere. Foto: Gepa

Čeprav je bilo na strelišču prisotno kar nekaj vetra, so bili danes strelski rezultati na strelišču biatloncev vrhunski. Izkazala sta se tudi Toni Vimdar in Jakov Fak, ki sta zadela vseh 10 tarč. Tokrat je bil na progi nekoliko hitrejši mlajši Vidmar, ki je bil pet sekund hitrejši od svojega mentorja v reprezentanci. Prišel je do vrhunskega 15. mesta in s tem svoje najboljše uvrstitve kariere na tekmah svetovnega pokala. Jakov Fak je zaostal dve mesti in je bil 17. Na žalost pa sta to edina slovenska biatlonca, ki sta si zagotovila sobotni nastop na zasledovanju, saj so bili Miha Dovžan, Rok Tršan in Lovro Planko prepočasni za uvrstitev med najboljših 60 na tekmi.

Kljub temu, da se je vrnil po bolezni, je zopet igraje do zmage prišel veliki Johannes Thingnes Boe, ki je kljub enem kazenskem krogu prišel do nove zmage in si priboril prednost 24 sekund pred Martinom Ponsiluomo iz Švedske, ki je zadel vse strele. Tretji je bil Nemec Benedkit Doll.

Izjavi po tekmi (mp3):

Toni Vidmar: “Super rezultat, super tekma. Danes sem bil zelo sproščen na strelišču. Oddelal sem svoje in z majhen sreče je padlo vseh 10 strelov. Nato sem le pokazal še vse svoje kvalitete na progi in odličen rezultat je tukaj. Sedaj sem moram čim bolj spočiti. Izhodišče za zasledovanje je odlično in izgubiti nimam kaj. Komaj čakam tekmo.”

Jakov Fak: “Tekma je bila solidna. Zadovoljen sem s streljanjem, čeprav je bilo nekoliko bolj počasno, kot bi si želel. Zame je bilo pomembno, da dobro naredim na strelišču, na progi pa sem probal dobro zastaiviti tempo od začetka. Pomembno je, da nisem šel preko svojih zmožnosti glede na stanje. Žal mi je, da v zadnjem krogu nisem imel več muči. Sedaj upam, da se bom dobro regeneriral in potem dobro nastopil na zasledovalni tekmi in potem še na tekmi s skupinskim startom.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3