Toni Vidmar in Polona Klemenčič do državnega naslova

Na Pokljuki so se najboljši biatlonci v državi pomerili za državne naslove v individualni preizkušnji. Najboljša v državi sta postala Polona Klemenčič in Toni Vidmar.

Toni Vidmar je postal državni prvak v kraljevski biatlonski disciplini. Foto: NordicFocus

Moške je čakalo 12,5 kilometrov teka in štirje strelski postanki. Kot velevajo pravila, si na individualni tekmi strelski postanki sledijo izmenično leže, stoje, leže in stoje, vsak zgrešeni strel pa pomeni minuto pribitka k času. Tekma v moški konkurenci je bila izjemno izenačena, saj so bili na startu vsi najboljši, ki so zaključevali 3-dnevni sklop priprav pred nadaljevanjem sezone svetovnega pokala. Za mesta na odru za zmagovalce so se med seboj najbolj udarili Toni Vidmar, Jakov Fak in Miha Dovžan. Vsi trije so imeli le eno napako na strelišču, najhitrejši v teku pa je bil tokrat Toni Vidmar, ki je bil za zgolj slabi dve sekundi hitrejši od Mihe Dovžana. Jakov Fak je bil tokrat malce počasnejši od mlajših kolegov in je zasedel tretje mesto.

Polona Klemenčič je prepričljivo zmagala v ženski konkurenci. foto: NordicFocus

V ženski konkurenci je bila prepričljivo najboljša Polona Klemenčič, ki je med božičnimi prazniki očitno našla boljšo strelsko formo, saj je zgrešila le dva strela (0,1,01,). Povsem enak strelski izkupiček je imela tudi mlada Lena Repinc, ki pa je na drugem mestu vseeno zaostala več kot minuto. Še minuto je bila na progi počasnejša Živa Klemenčič, ki je streljala 0,1,1,0 in je zasedla tretje mesto. Anamarija Lampič je zgrešila sedem strelov in je bila šesta.

Uradni rezultati >>

Točkovanje, pokal Argeta >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3