Toni Vidmar najboljši strelec zasledovalne tekme

Tekmovalni spored v Östersundu se je zaključil z moško zasledovalno tekmo. Zelo dobro sta nastopila Toni Vidmar in Lovro Planko, ki sta oba izboljšala uvrstitev iz sprinta. Vidmar je bil edini biatlonec na tekmi, ki je zadel vse strele.

Toni Vidmar je bil najboljši strelec današnjega tekmovanja. Foto: NordicFocus

Slovenska biatlonca sta 12,5-kilometrsko zasledovalno tekmo začela iz 27. (Vidmar) in 39. mesta (Planko). Izjemno mirno roko je v ponovno hladnem Östersundu prikazal Toni Vidmar. Mladi biatlonec je kot edini na tekmi zadel vseh 20 tarč in tako popravljal svojo uvrstitev iz kilometra v kilometer. Vidmar je na koncu napredoval za devet mest in zasedel končno izvrstno 18. mesto, kar je njegov drugi najboljši izid v svetovnem pokalu. Malce manj uspešen je bil njegov reprezentančni prijatelj Lovro Planko. Planko je tekmo otvoril z enim kazenskim krogom. V drugo je bil leže natančen, nato pa še na obeh strelskih postankih stoje zgrešil en strel. Skupno je moral v tri kazenske kroge, a je prikazal zelo dobro tekaško predstavo. Planko je svojo uvrstitev iz začetka popravil za sedem mest in nove točke svetovnega pokala prejel za 32. mesto.

Na veselje domačih navijačev je do zmage prišel domačin Sebastien Samuelsson. Šved je sicer moral v tri kazenske kroge (1,1,0,1), a bil drugi najhitrejši med vsemi na tekmi. Iz četrtega mesta po sprintu je prišel do zmage. Drugi je bil zmagovalec sprinta Philipp Nawrath, ki je edini dve napaki na tekmi storil na obeh postankih stoje. Norveško čast je na tretjem mestu rešil Vetle Sjaastad Christiansen.

Zvočne izjave (mp3):

Toni Vidmar: “Zelo naporna tekma. Te zimske razmere zahtevajo veliko dodatne energije. Na sami progi se danes zato nisem počutil tako svežega in sem se precej matral. Zato sem si rekel, da moram maksimalno iztržiti od te tekme na strelišču in to mi je dobro uspelo.

Lovro Planko: “Po dolgem času zasledovanje, ko sem napredoval po lestvici. Solidno tekmovanje. 85-odstotno streljanje v teh razmerah je kar solidno, čeprav je Toni pokazal, da se da narediti tudi bolje. Na progi sem imel zelo dobre smuči. Ves čas sem se lahko peljal z ostalimi fanti in je bila huda borba skozi celo tekmo. Na teh mestih, kjer sem se danes vrtel gre ves čas na polni, ni nič taktiziranja. Zadovoljen sem s svojim streljanje, tekom in tudi končno uvrstitvijo, sedaj pa gremo, upam da v toplejšo Avstrijo.”

Ricco Groß: “Če se najprej dotaknem ženske tekme. Ana je imela najboljši čas teka, kar je seveda vrhunsko. Tudi streljanje, ki je bilo 70-odstotno, je bilo to, kar smo računali. Streljala je po dogovoru, bolj previdno, a se je pojavila nova težava. Zmrznili so ji naboju, a je reagirala zelo ustrezno. Zadržala je mesta v točkah svetovnega pokala in to je zelo dobro. Pri moških odlična tekma za Tonija. Imel je celo osmi čas samo tekme v zasledovanju in končno 18. mesto, kar je super. Tudi Lovro se je odlično boril, predvsem v teku. S tremi zgrešenim streli ni bil to slab nastop, a je obdržal svoj položaj, da je še tretjič v sezoni osvojil točke. Sedaj gremo domov za en dan in nato naslednje tekme v Hochfilznu.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3