Topel sprejem za mlade olimpijce

Po svečani otvoritvi FIS mladinskega svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju in FIS U23 svetovnega prvenstva v smučarskih tekih so zaslužen sprejem dobili mladi slovenski športniki, ki so na mladinskih olimpijskih igrah južnokorejskem Gangwonu osvojili žlahtna odličja. Osebno jim je čestital tudi predsednik SZS Enzo Smrekar.

Dobitniki odličij na mladinskih olimpijskih igrah, foto: Borut Živulović/BOBO

Mladi slovenski upi so se v domovino vrnili s šestimi medaljami. Slovenska mešana ekipa v postavi Aljaž Janhar, Tia Malovrh, Teja Pavec in Lovro Percl Seručnik je osvojila naslov mladinskih olimpijskih podprvakov nordijski kombinaciji, na tekmi kombinatork pa sta zablesteli Teja Pavec in Tia Malovrh, ki sta zaostali le za prvakinjo Minjo Korhonen. Na tekmi skakalk je zablestela Taja Bodlaj z naslovom mladinske olimpijske prvakinje, skupaj z Ajdo Košnjek, Enejom Faletičem in Urbanom Šimnicom pa je bila najboljša še na tekmi mešanih ekip. Piko na i odličnim predstavam naših mladih upov je dodala biatlonka Ela Sever s srebrom na šrpinterski preizkušnji.

Mlade slovenske športnike je po svečani otvoritvi FIS mladinskega svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju in FIS U23 svetovnega prvenstva v smučarskih tekih na Trgu zmagovalcev v Kranjski Gori sprejela predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar, predsednik Smučarske zveze Slovenije in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Enzo Smrekar in generalni sekretar OKS Tomaž Jontes.

Sprejem mladih slovenskih olimpijcev, foto: Borut Živulović/BOBO

Poleg čestitk in pohval nad odličnimi nastopi v Južni Koreji so tekmovalci, ki so dokazali, da so prihodnost slovenskega športa, bili deležnih spodbudnih besed.

»V imenu Republike Slovenije vam čestitam za vse medalje. Le tako srčno naprej. Hvala vam za vse, kar delate za Slovenijo in slovenski šport,« pa uspehe mladih športnikov pozdravila je predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar.

Sprejem mladih slovenskih olimpijcev, foto: Borut Živulović/BOBO

Nenazadnje bodo dobitniki kolajn imeli novo priložnost že na domačem mladinskem svetovnem prvenstvu v Planici, ki ga je uradno na Trgu Zmagovalcev odprl predsednik SZS Enzo Smrekar: »Drage športnice in športniki, dobrodošli doma. Iskrene čestitke. Kljub temu, da je bila časovna razlika smo budno spremljali vaše nastope in uspehe. Slovenija je bila po številu doseženih medalj na 14. mestu, ko preračunamo število medalj na prebivalca pa smo na prvem mestu. Vesel sem, da imamo take športnike in športnice. Ste navdih za mlajše generacije in izjemen obet za to, kar nas čaka v prihodnosti.«

Sprejem mladih slovenskih olimpijcev, foto: Borut Živulović/BOBO

Generalni sekretar OKS Tomaž Jontes je še dodal: »Drage športnice in športniki. V imenu olimpijskega komiteja vam želim iskrene čestitke. Vi ste naša prihodnost. Skupaj držimo pesti za vas in upamo, da boste ponovno z nami že v Cortini d’Ampezzo. Vse dobro vam želim na prvenstvu.«

Deli novico