Tretja tekma in tretja zmaga Nike Križnar, Nika Prevc četrta

Evropska prvakinja Nika Križnar sijajno formo v poletju 2023 dokazuje tudi v poljskem Ščirku, kjer je prepričljivo zmagala tudi na tretji tekmi letošnje poletne velike nagrade. Tik pod zmagovalnim odrom je končala Nika Prevc, Ajda Košnjek je zaokrožila deseterico, blizu nje tudi Katra Komar.

Tudi na tretji tekmi poletne velike nagrade so na prvih treh mestih končale iste tekmovalke © SloSki

Nov odličen izplen slovenskih skakalk na tekmi poletne velike nagrade v poljskem Ščirku. Nika Križnar je z 98.5 in 102 metri ter 276,5 točkami na tretji tekmi sezone še trtejič prepričljivo zmagala in še bolj zakorakala k drugi osvojitvi poletne velike nagrade. Tudi tokrat je na drugem mestu, kot na obeh tekmah v Courchevelu prejšnji teden, končala Japonka Sara Takanaši s 96 in 100.5 metri ter 261,4 točkami, zmagovalni oder je znova zaokrožila svetovna prvakinja iz Kanade, Alexandria Loutitt s 102 in 98 metri ter 258,7 točkami. Takoj za najboljšo trojko je končala Nika Prevc z 99.5 in 98.5 metri ter 254,0 točkami. Na odličnem 10. mestu je končala mlada Ajda Košnjek s 94.5 in 90 metri ter 202,9 točkami, Katra Komar je uspeh Slovenk zaokrožila na 12. mestu z dvakrat po 92 metri dolgim skokom, zbrala pa je 200,3 točk.

Nepremagljiva Nika Križnar je na Poljskem slavila drugo zmago © SloSki

Jutri bo v Ščiru na sporedu še ena tekma, tokrat popoldanska.

Slovenska ekipa © SloSki

Izjava po tekmi

Nika Križnar (MP3): “Zelo sem zadovoljna s svojimi skoki. Mogoče je bil prvi skok malce slabši, a vseeno sem potem v drugem veliko nadoknadila, ker sem naredila res vrhunski skok. Doskok je bil danes perfekten. Ne vem, kaj naj sploh rečem. Tretja zmaga v poletni veliki nagradi. Sanjam, ali se to res dogaja? Uživati čim dlje časa v tem. Jutri fokus na še eno tekmo, potem pa na zaslužen počitek.”

Uradni rezultati >>

Deli novico