Tretje točke v karieri za Gašperja Brecla

Na drugi tekmi svetovnega pokala v norveškem Lillehammerju je Gašper Brecl osvojil točko svetovnega pokala, na veliki skakalnici je bil najboljši domačin Jarl Magnus Riiber.

Gašper Brecl © GEPA

Druga preizkušnja nordijskih kombinatorcev v Lillehammerju je prinesla tekmo na veliki skakalnici. Po skakalnem delu preizkušnje je Gašper Brecl zasedal 23. mesto, potem ko je pristal pri 125.5 metrih, njegov zaostanek pa je znašal 2:35 minuti. Erazem Stanonik je bil na 48. mestu s 106 metri in 5:12 minutami zaostanka. Vodil je Jarl Magnus Riiber iz Norveške, ki je skočil 140 metrov, drugi je bil Avstrijec Mario Seidl s 139 metri in 16 sekundami zaostanka, tretji pa včerajšnji zmagovalec, Jens Luraas Oftebro s 138.5 metri in 28 sekundami zaostanka.

Na 10 km preizkušnji je Brecl prikazal novo zelo vzpodbudno predstavo, potem ko je vseskozi tekel znotraj prve trideseterice z ravno dovolj prednosti pred konkurenti, da je na koncu zasedel prav 30. mesto z zaostankom 3:39 za Riiberjem, ki je zanesljivo zmagal pred Oeftebrojem in Nemcem VInzenzom Geigerjem. Stanonik je končal na 48. mestu s 6:33 minutami zaostanka za zmagovalcem. 

Svetovni pokal se bo nadaljeval čez dva tedna v avstrijskem Ramsau.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO