Tudi biatlonke do devetega mesta

Z žensko štafeto se je zaključilo biatlonsko dogajanje v Hochfilznu. Slovenija je v postavi Lena Repinc, Polona Klemenčič, Živa Klemenčič in Anamarija Lampič prišla do devetega mesta. Zmaga znova za norveško. 
Lena Repinc je bila zelo zadovoljna. Foto: NordicFocus
 
S svojim daleč najboljšim nastopom med elito je tekmo začela Lena Repinc. Da je bila na strelišču brez napake, ni nobeno presenečenje. Vse pa je pustila tudi na progi. Za najhitrejšo v svoji menjavi je zaostala zgolj 23 sekund in predala na izjemnem šestem mestu. Skupni zaostanek je znašal zgolj 18 sekund. Zelo hitra na progi je bila tudi Polona Klemenčič, ki pa je imela nekaj težav na strelišču. Obakrat je izkoristila vse možne naboje, na srečo pa ni bilo potrebno v kazenski krog. Slovenke so bile še vedno na sedmem mestu. Štafetno palico je prevzela Živa Klemenčič, ki danes tudi ni imela težav. Tri poprave leže in brez stoje, je bilo odlično in Anamarija Lampič je šla na progo kot deveta.
Turbo Lampič se je po streljanju leže povzpela na izvrstno sedmo mesto. Ogrožala je tudi Avstrijke na šestem. Žal pa je mogla na postanku stoje v kazenski krog. Zdrsnila je na deseto mesto, nato pa v zadnjem krogu ujela in prehitela Ukrajinko, za končno deveto mesto.
 
Tudi v ženski konkurenci so prepričljivo slavile tekmovalke iz Norveške. S prednostjo dobre pol minute so slavile pred Švedinjam, še enkrat tok pa so zaostale Francozinje.
 
Zvočne izjave (mp3)
 
Lena Repinc: “Lahko rečem le hvala servisni ekipi. To je bila moja najboljša tekma do sedaj in upam, da bo še več takšnih.
 
Polona Klemenčič:S svojim streljanjem nisem zadovoljna. Leže trije zgrešeni streli, imela sem tri poprave za tri strele. Na srečo sem se izvlekla. Stoje sicer en zgrešen, a sem ponovno uporabila vse 3 poprave, kar je preveč. Morala bi že s prvim popravit, da bi ostala z Avstrijko in bi Živa lahko začela z njo.”
 
Živa Klemenčič: “Danes zelo dobra tekma. Nisem velikokrat tako v ospredju in je to ena zelo dobra izkušnja.” 
 
Anamarija Lampič: “Streljanje boljše kot včeraj, tekaško pa sem se kljub zabasanem nosu znova počutila odlično. Sedaj je na vrsti čas za počitek in priprava za tekme v Švici.

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3