Tudi tehnična ekipa nestrpno pričakuje olimpijske igre

Alpski smučarji v tehničnih disciplinah so se javili na novinarski konferenci in spregovorili o svojih ciljih na prihajajočih olimpijskih igrah v Pekingu.

Andreja Slokar je poskrbela za do sedaj edino slovensko zmago v tej sezoni. Foto: Gepa

Andreja Slokar: Pred sezono ne bi verjela, da bi mi šlo tako dobro pred olimpijskimi igrami. Zame so sicer praktično vse tekme nekaj novega, tako bo tudi z igrami. Moram reči, da bližje kot so, bolj se jih zavedam. Malce čutim že adrenalina.”

Ana Bucik: “Zelo se veselim olimpijskih iger, to je nova priložnost. Še ena tekma, ki je malce bolj posebna. Zato se jo bo poizkušalo še toliko bolj izkoristiti. Zaenkrat je nekaj pritiska, da sploh pridemo do tja. Pazimo se, kolikor se da. Pri veliko športnikih se je zaenkrat pokazalo, da se zadnji trenutek lahko kaj zalomi. Jaz upam, da se meni ne bo. Zaenkrat se počutim dobro, sem zdrava. Smmo izolirani in dobro treniramo. Delamo vse, da bi tja prišli čim bolje pripravljeni in zaenkrat nam kaže dobro. 

Tina Robnik: Sigurno imam v glavi, da prihajajo olimpijske igre in tako skučamo tempirati tudi formo, da pridemo tja v čim boljši pripravljenosti. Na tretningih gremo dan za dnem in vsak dan poskušamo narediti čim bolje, da bomo tudi v Pekingu čim boljši. 

Meta Hrovat: “Olimpijske igre se nezadržno približujejo. Za menoj je bilo nekaj slabših, da ne bom rekla slabih tekem. Vzela sem si nekaj časa za počitek in delala sem tudi na fizični pripravi. Zdi se mi, da mi je ta čas koristil. Sedaj sem se vrnila nazaj na trening, kjer je čutiti neko svežino.”

Neja Dvornik: Sanje ali želje vsakega športnika so, da se uvrsti na olimpijske igre. Glede tega sem zelo vesela. V sezono sem vstopila boljše, kot sem si predstavljala. V zadnjem času sem imela sicer več slabšega smučanja, kot dobrega, a je res, da se v tem zadnjem trenutku da še marsikaj spremeniti. Upam, da bom tam dala vse od sebe in pokazala kaj znam.”

Maruša Ferk Saioni: Sezona se je začela zelo spodbudno, super smučanje, zelo samozavestno. Potem je prišel ponesrečeni St. Moritz. Zelo dobro smučanje do tistih velikih napak prvi in drugi dan. Mislim, da sta mi tam ušla dva zelo lepa rezultata. V Val d’Iseru sem na žalost zbolela že pred tekmami.  Na testu sem bila sicer še negativna, a sem že tam več ali manj ubstvu samo spala in odšla na tekme. Ko sem prišla domov, pa sem bila pozitivna na koronavirus. Potek bolezni pri meni ni bil lahek, čutila sem boličine v prsih. V Zahenseeju mi ni šlo prav dobro, sedaj pa je na vrsti Cortina.”

Žan Kranjec: “Moja sezona se je začela super, bil sem tudi zelo samozavesten. Potem pa so prišla ta zadnja tri prizoriššča, kjer samo smučanje in tudi rezultati niso bili taki, da bi bil lahko zadovoljen. Ne moremo ravno govoriti o kakšni katastrofi, ampak vseeno, to ni bilo to, kar sem si želel. Zato sem se po Adelbodnu odločil, da ne potujem v Wengen in sem treniral v Kranjski Gori. Naredili smo tudi neke spremembe v ekipi. Olimpijskih iger se zelo veselim,  sedaj smo naredili nekaj zelo dobrih treningov in verjamem, da bo tja prišel zelo dobro pripravljen. Verjamem, da imam še marsikaj za pokazat letos, da sem sposoben veliko boljših rezultatov in voženj, kot sem jih kazal na zadnjih tekmah.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K