V soboto je avstrijski Hintertux gostil zadnjo tekmo letošnje serije »Zillertal Välley Rälley« za mlade deskarke in deskarje prostega sloga na kateri so pod vodstvom trenerja Petra Podlogarja uspešno nastopili tudi člani naše mladinske ekipe za prosti sloga Jaka Pančur, Niko Lemark in Aljaž Sladič.

Jaka Pančur na najvišji stopnički! © SloSki Snowboard

Vreme v snežnem parku Betterpark na ledeniku Hintertux, ki seže do nadmorske višine nekaj več kot tri tisoč metrov, deskarjem sicer ni šlo na roke, a so organizatorji z nekaj modifikacijami formata vendarle uspeli izvesti zadnjo tekmo priljubljene serije za mlade deskarke in deskarje prostega sloga.

»Razmere za deskanje so bile zelo zahtevne. Nadležen veter in megla sta preprečila izvedbo klasičnega »slopestyle-a«, tako da se je devetdeset deskark in deskarjev v različnih starostnih kategorijah pomerilo na progi z enim skokom in serijo drsnih objektov. Slabim razmeram navkljub smo videli odlično deskanje, izkazali pa so se tudi naši fantje,« je zadovoljen trener Peter Podlogar, ki je ekipo spremljal v Avstriji.

Naš najmlajši predstavnik, 11-letni Jaka Pančur, je v kategoriji do 12 let zmagal pred Nemcem Florianom Müllerjem in Belgijcem Sverrejem Dijkmansom. Medtem ko je bil mladi Trzinec izredno suveren tako na skoku kot tudi drsnih objektih, pa se leto starejšemu Črnučanu Niku Lemarku nastop tokrat ni izšel po pričakovanjih, vseeno je osvojil solidno 10. mesto. V kategoriji deskarjev rojenih med letoma 2007 in 2009 je Pančurjev uspeh s tretjim mestom dopolnil 15-letni Kamničan Aljaž Sladič, kar je njegova najvišja uvrstitev odkar nastopa na tekmovanjih serije »Zillertal Välley Rälley«. Od našega mladega upa sta bila v Avstriji boljša le Čeha Oliver Stastny (1. mesto) in Vojtech Horky (2. mesto). Tudi v skupnem seštevku serije je bil izmed Slovencev najvišje Pančur, ki se je veselil 3. mesta v kategoriji deskarjev do 12. leta.

Aljaž Sladič (desno, 3. mesto) je ob koncu sezone očitno v dobri formi. © SloSki Snowboard

S tekmo v Avstriji pa sezone za naše deskarje prostega sloga še ni konec. Če bodo vremenske ugodne, bo Kanin v petek (29.4.) gostil slovensko državno prvenstvo v skokih prostega sloga (big air) in pa zadnjo tekmo otroške serije Argeta Junior Tour 2022 (small air).   

Rezultati »Zillertal Välley Rälley« 2021/2022 >>

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES