V Anterselvi preizkus skrajšane individualne tekme

V Anterselvi oz Antholzu se bo nadaljeval svetovni pokal v biatlonu. Slovenski selektor Ricco Groß v Italiji ni spreminjal ekipe, tako da je na terenu ustaljena slovenska postava. Tekme na visoki nadmorski višini bo zaznamoval nov format individualne preizkušnje.

Miha Dovžan je v Ruhpoldingu pokazal dvig forme in si na novem tekmovanju želi dobre uvrstitve.  Foto: NordicFocus

Tekmovalni program se bo v Antholzu pričel jutri s skrajšano moško individualno tekmo. To pomeni, da bodo fantje namesto z 20-kilometrsko progo opravili s pet kilometrov krajšim tekaškim delom. Še vedno bodo streljali štirikrat, po novem pa bo zgrešeni strel pomenil 45 sekund pribitka in ne eno minuto, kot to velja na klasični individualni tekmi. Tovrstni format tekmovanja bo v okviru svetovnega pokala na sporedu prvič. Zgodovino bodo pisali tudi Jakov Fak, Miha Dovžan, Toni Vidmar in Lovro Planko. V petek sledi skrajšana ženska individualna tekma. Ženske tako čaka 12,5 kilometrov teka in prav tako zgrešeni strel s pribitkom 45 sekund. Svojo priložnost bodo iskale Anamarija Lampič, Lena Repinc ter Polona in Živa Klemenčič.

Sledi dan za mešane ekipne tekme, v nedeljo pa še tekma s skupinskim startom. V tem trenutku se nastop obeta Anamariji Lampič, ki zaseda 18. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala in Jakovu Faku, ki pa se bo jutri moral izkazati, da zadrži 25. mesto v skupnem seštevku.

Spored Antholz >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3