V Beaver Creeku čas za hitre discipline, v Tremblantu dva veleslaloma

Najboljši alpski smučarji in smučarke ostajajo preko luže. Moški so zbrani na tradicionalnem prizorišču v Beaver Creeku, ženske pa na novem prizorišču v Kanadi v Tremblantu.

Andreja Slokar si želi, da se po odličnem slalomu v nedeljo, prebudi tudi v veleslalomu. Foto: Agence Zoom

Po dveh odpadlih vikendih v Zermattu, je sedaj napočil čas, da se začne tudi sezona svetovnega pokala v hitrih disciplinah. Priložnost za otvoritev bo pripadla moškim, ki se bodo na zahtevni progi Ptic roparic v Beaver Creeku pomerili na dveh smukih (petek in sobota) in supreveleslalomu (nedelja). To je tudi priložnost za varovance Aleša Gorze. V Koloradu so z dvema treningoma od treh opravili Rok Ažnoh, Martin Čater, Nejc Naraločnik in Miha Hrobat. Nastop slednjega je na tekmah vprašljiv, saj si je treningih pred prihodom v Beaver Creek poškodoval mišico in se o svojih nastopih odloča dnevno, glede na počutje.

Preko luže so ostale tudi alpske smučarke, ki so pretekli teden tekmovale v Killingtonu. Iz ZDA so se preselile v Kanado, v Tremlant. Tam smučarke v soboto in nedeljo čakata dve tekmi v veleslalomu. Na startu pa bodo ponovno tudi Ana Bucik, Neja Dvornik in Andreja Slokar, ki si želijo izboljšati rezultat iz zadnjega veleslaloma v soboto in si nadejajo ponoviti rezultat iz nedeljskega slaloma, ko so bile vse tri pri točkah svetovnega pokala.

Spored, Beaver Creek >>

Spored, Tremblant >>

 

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K