V Courchevel s petimi skakalci in štirimi skakalkami

V francoskem Courchevelu se bo konec tedna začela poletna velika nagrada v smučarskih skokih tako za skakalce kot skakalke, ki se bodo pomerili na po dveh tekmah na veliki skakalnici. Pod vodstvom Jana Družine bo v Franciji skakalo pet skakalcev, pod vodstvom Zorana Zupančiča pa štiri skakalke, tudi evropska prvakinja Nika Križnar in dobitnica treh medalj v Zakopanah, Nika Prevc.

Courchevel © SloSki

Glavni trener moške skakalne reprezentance, Robert Hrgota, je že na začetku nove sezone napovedal, da se člani A reprezentance večine tekem letošnje poletne velike nagrade ne bodo udeležili, priložnost bodo dobili manj izkušeni tekmovalci. V Courchevelu bodo tako pod taktirko Jana Družine in Tilna Grosa priložnost dobili Rok Oblak, Rok Masle, Jan Bombek, Jernej Presečnik in Matija Vidic. Moški tekmi bosta na sporedu v popoldanskem času tako v soboto kot v nedeljo.

Že dopoldne pa bodo konec tedna aktivne skakalke. Zoran Zupančič bo v francoskih Alpah računal na Niko Križnar, Niko Prevc, Katro Komar in Ajdo Košnjek.

Program v Courchevelu

Sobota, 29. julij
8:30 Uradni trening skakalke
9:15 Prolog skakalke
10:15 Tekma skakalke

16:00 Uradni trening skakalci
16:45 Kvalifikacije skakalci
18:00 Tekma skakalci

Nedelja, 30. julij
9:00 Prolog skakalke
10:00 Tekma skakalke

16:30 Kvalifikacije skakalci
18:00 Tekma skakalci

Deli novico