V deževnem Willingenu 9. mesto Nike Križnar, Nika Prevc 15.

Prva tekma smučarskih skakalk je v Willingenu ponudila precej razburjenja zaradi težkih vremenskih razmer, na koncu pa se najbolj veseli Avstrijka Jacqueline Seifriedsberger, medtem ko je bila najboljša Slovenka Nika Križnar na 9. mestu, Nika Prevc pa je zasedla 15. mesto.

Nika Križnar, foto: NordicFocus

Ob koncu prve serije so skakalke imele dodatno težavo zaradi nabrane vode v smučini, kar je botrovalo le 25. mestu Nike Križnar s 107 metri ter 21. Nike Prevc s 103 metri. Taja Bodlaj je bila s 101.5 metri 24., Katra Komar je s 96 metri zasedala 27. mesto, Ajda Košnjek pa je s 97 metri zasedala 28. mesto. Vodila je Avstrijka Jacqueline Seifredseberger s 125 metri pred Kanadčanko Alexandrio Loutitt in rojakinjo Marito Kramer. 

V finalni seriji je Košnjek pristala pri 97 metrih, zasedla pa je končno 30. mesto. Komar je skočila 106 metrov, to je bilo dovolj za 26. mesto danes. S 130 metri je dolgo vodila Nika Križnar, ki je na koncu pridobila 16 mest in je končala kot najboljša Slovenka na 9. mestu. Bodlaj je s 93 metri padla na končno 27. mesto. Šest mest je s 123 metri pridobila tudi Nika Prevc za končno 15. mesto. Druge zmage v karieri se je razveselila Seifriedsbergerjeva s 127 metri v finalu, drugo mesto je zasedla Japonka Sara Takanaši, tretja je bila domačinka Katharina Schmid.

Izjavi po tekmi

Nika Križnar (MP3): “Zelo težka tekma je za nami. Res zelo težki pogoji. Jaz lahko rečem samo, da mi je žal tistega prvega skoka. Malo sem sama naredila napako, malo se je nabralo tudi vode v smučini in sem malo zaglisirala proti radiusu, a to je šport, to je tekma. Na žalost se je odvila kot se je. Jaz bom gledala iz drugega skoka naprej in upala, da jutri odpeljejo bolj pošteno tekmo.”

Nika Prevc (MP3): “Danes se žal nisem uspela prilagoditi razmeram. Cel dan sem imela malo težav s samo tehniko in ostalimi stvarmi. To bom danes pozabila in bom upala na boljši jutri.”

Jutri bo v Willingenu na sporedu še ena tekma z začetkom ob 11.15 uri.

Uradni rezultati >>

Deli novico