V finale posamičnega slaloma Tim Mastnak in Gloria Kotnik

Po dopoldanski ekipni slalomski preizkušnji, so se popoldan alpske deskarke in deskarji v Winterbergu pomerili še v kvalifikacijah prvega posamičnega paralelnega slaloma za svetovni pokal v tej sezoni. V finale, ki bo na sporedu jutri ob 10. uri, sta se izmed slovenske četverice uvrstila Tim Mastnak s sedmim ter Gloria Kotnik s štirinajstim časom, Rok Marguč (19.) in Žan Košir (23.) pa sta ostala brez nedeljskega nastopa.

Zimska  idila v Winterbergu. (Foto: Miha Matavž)

Na progi z enaintridesetimi vratci, ki jo je zakoličil domači trener Paul Marks, je bil najboljši Avstrijec Alexander Payer, ki je bil izjemno hiter predvsem na rdeči progi (edini jo je prevozil pod 35 sekundami). Poleg Payerja bo v jutrišnjem finalu nastopilo kar šest Avstrijcev, eden izmed njih (Payerjev Koroški rojak Fabian Obmann) bo v osmini finala tekmec našega Tima Mastnak, ki je dosegel sedmi kvalifikacijski čas. »Z obema vožnjama sem potrdil dobro slalomsko pripravljenost, tako da na počitek odhajam dobro razpoložen. Pravzaprav v slalomu še nikoli nisem tako dobro začel sezone,« je kot zelo spodbuden začetek poolimpijske sezone opisal Celjan, ki je na zadnji slalomski preizkušnji v Winterbergu osvojil četrto mesto. Takrat je v malem finalu premoč moral priznati Žanu Koširju, ki pa se mu danes v kvalifikacijah ni izšlo po načrtih. Po dobri prvi vožnji (8. mesto na modri progi), je v drugo namreč napako naredil na položnejšem delu proge, kar je rezultiralo v previsokem zaostanku. Zasedel je 23. mesto. Štiri mesta višje (19. mesto) in samo 18 stotink za elitno šestnajsterico je zaostal Rok Marguč, ki se tako po dolgem času očitno vrača v pravo formo.

Tudi v ženski konkurenci je kvalifikacije dobila Avstrijka (Daniela Ulbing), prav tako Avstrijka pa bo v jutrišnjem finalu prva tekmica naše Glorie Kotnik, ki je dosegla 14. čas kvalifikacij. Velenjčanka se bo v osmini finala pomerila s Claudio Rieger, ki ji je nasproti stala že v drugem krogu današnje ekipne tekme. Bo tokrat uspešnejša mlajša tekmica? »Upam. Nov dan, nova tekma, veselim se dvoboja s Claudio!« nam je povedala bronasta olimpijka, ki se je sicer nadejala še malenkost boljšega kvalifikacijskega rezultata.

»Za nami je specifičen in dolg dan. Gloria je z dvema solidnima vožnjama dosegla osnovni cilj. Upam, da ga jutri nadgradi. Danes je enkrat že pokazala, da je Rieglerjeva premagljiva. Tim je, predvsem z odlično drugo vožnjo, potrdil dobro pripravljenost in si izboril dobro izhodišče za finale. Žan je napako naredil v »nepravem«, ravnejšem delu proge in zato ostal brez finala, Rok pa je bil po dolgem času zelo zelo blizu, kar je lep obet za naslednje tekme,« pa nam je z Winterberga sporočil Jure Hafner, strokovni vodja paralelnih disciplin.  

Zvočne izjave:
Tim Mastnak (MP3)
Gloria Kotnik (MP3)
Jure Hafner (MP3)

>>> Winterberg (urnik in rezultati)

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES