V Garmisch-Partenkirchnu brez slovenskih superveleslalomskih točk

Miha Hrobat in Martin Čater na tekmi z izjemno majhnimi razlikami v Garmisch-Partenkirchnu nista bila dovolj hitra, da bi prišla do superveleslalomskih točk. Juti je še ena priložnost.

Martin Čater, Foto: Agence Zoom

V Nemčiji so se organizatorji dobro spopadli z zahtevnimi vremenskimi pogoji in pripravili dobro snežno podlago za vse smučarje. Razlike med smučarji so bile zelo majhne, najbolj pa se je na koncu veselil Nills Alegre iz Francije, ki je progo presmučal s časom 1:11,92. 18 stotink je bil počasnejši Italijan Gugliemo Bosca, tretji pa je bil Loic Meillard iz Švice. Kar petnajst smučarjev se je zvrstilo znotraj ene sekunde, med njimi pa žal ni nobenega Slovenca. Tekmovala sta Martin Čater in Miha Hrobat. Boljši je bil Čater, ki je za zmagovalcem zaostal +1,85. Kljub majhnemu zaostanku danes to ni bilo dovolj za točke, saj je bil Čater 46. Miha Hrobat, ki je bil v preteklem tednu bolan in ni treniral, je zaostal +2,60 in je bil 52. Jutri bo na sporedu še en superveleslalom za svetovni pokal, Miho Hrobata pa bo zamenjal Rok Ažnoh.

Zvočna izjava (mp3):

Aleš Gorza: “Na koncu se je izkazalo, da je bila tekma danes zelo lepa. Kljub visokim temperaturam je proga omogočala dobro smučanje. Žal ne Martin in Miha nista smučala dobro. Miha je bil v preteklem tednu bolan in ni treniral, Martin pa je bil na treningih dober, a mu ni uspelo prenesti smučanja na tekmo. V tako izenačeni konkurenci, s takšnima vožnjama ni mogoče računati na točke. Jutri bosta na startu Rok Ažnoh in Martin Čater ter upamo na boljši rezultat.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K