V Klingenthalu sprememba v slovenski ekipi

Karavana moškega svetovnega pokala bo konec tedna po tekmah na severu Evrope zbrana v srednji Evropi, tretja letošnja postaja tekem najvišjega nivoja je nemški Klingenthal. Robert Hrgota, glavni trener naše reprezentance, je v primerjavi s peterico, ki je tekmovala v Ruki in Lillehammerju, naredil eno spremembo v ekipi.

Lovro Kos, foto: SloSki

V Klingenthalu se bodo skakalci pomerili na dveh posamičnih tekmah svetovnega pokala, ob Petru Prevcu, Timiju Zajcu, Anžetu Lanišku in Domnu Prevcu pa v ekipi tokrat ni Žige Jelarja, saj ga bo zamenjal Lovro Kos. “Lovro je v zadnjem obdobju prikazal dobre skoke na treningu. V letošnji sezoni skušamo treninge še bolj prepletati med A in B ekipo, zato da je prehod iz ene v drugo čim lažji. Ob velikem številu kvalitetnih skakalcev, ki jih imamo in zaradi zmanjšane kvote v svetovnem pokalu se bodo rotacije dogajale skozi vso sezono,” je odločitev o menjavi Jelarja s Kosom obrazložil Hrgota, ki je še dodal: “Ko smo prišli iz Skandinavije, smo se za nekaj časa zaprli v laboratorij, kjer smo se ukvarjali z opremo, seveda pa smo opravili še kondicijsko vadbo, enkrat pa smo še skakali v Kranju.” Po tekmah v Klingenthalu karavano pred novoletno turnejo čaka še pot v Švico, v Engelberg prihodnji konec tedna.

Ta teden pa se bo v Liilehammerju začela sezona celinskega pokala. Glavni trener B ekipe, Igor Medved, bo v Skandinaviji, prihodnji konec tedna sledijo tekme v Ruki, računal na Žaka Mogela, Maksima Bartolja, Matijo Vidica, Roka Oblaka, Jana Bombeka in Marka Hafnarja.

Deli novico