V kvalifikacijah najboljša Italijan in Japonka, Naju Mekincu 53. mesto

V ameriškem Copper Mountainu so po sredinih kvalifikacijah v žlebu včeraj uspešno izpeljali še kvalifikacije tretje tekme za svetovni pokal v skokih prostega sloga (big air). Najboljša sta bila Italijan Ian Matteoli in Japonka Kokoma Murase, edini slovenski predstavnik, Naj Mekinc, pa je tekmo končal na 53. mestu. Finale bo na sporedu jutri.

Naj Mekinc se po tekmi v Copper Mountainu vrača v Evropo. (Foto: SloSki Snowboard)

Potem ko sta bili prvi letošnji tekmi svetovnega pokala (Chur, Edmonton) v skokih za Naja Mekinca uspešni (19. in 24. mesto), se mu v tretje ni izšlo po pričakovanjih. »Ob neuspešnem pristanku v prvem poizkusu je v drugo še več tvegal, a se mu tokrat žal ni izšlo, na koncu je osvojil 27. mesto v prvi kvalifikacijski skupini, kar je zadostovalo za skupno 53. mesto. Želja in tudi povsem realni domet v zelo izostreni konkurenci je bila sicer vsaj trideseterica in nove točke,« nam je po tekmi v ameriškem Copper Mountainu povedal Matevž Pristavec, strokovni vodja disciplin prostega sloga. Skok dneva je uspel 16-letnemu Italijanu Ianu Mateolliju (97.75), ki na velikih tekmovanjih še ni segal po stopničkah. Blizu italijanskemu najstniku sta bila izkušena Chris Corning (ZDA, 95.00) in Marcus Kleveland (NOR, 93.00). Američan (v Edmontonu je bil drugi) je v prvi kvalifikacijski skupini zasedel drugo mesto, Norvežan (v Edmontonu je bil šesti) pa je bil najboljši v drugi. V jutrišnji finale (ob 18:00 po našem času) se je sicer uvrstilo po pet najboljših iz vsak skupine. Brez finala so med drugim ostali favorizirani Valentino Guseli (AVS, 11. mesto), pa domačini Sean Fitzimons (12.), Red Gerard (13.), Dusty Henricksen (21.), …

V ženski konkurenci (v jutrišnjem finalu bo nastopilo osem najboljših iz kvalifikacij) je oceno dneva prejela Japonka Kokoma Murase (92.50), zelo blizu »90-ki« sta bili tudi domačinka Hailey Langland (88.75) in pa 32-letna češka veteranka Sarka Pancochova (86.75).

Danes ob 21. uri po srednjeevropskem času bo v Copper Mountainu finale v snežnem žlebu. Tit Štante je tekmo končal v kvalifikacijah (26. mesto).

>>> Urnik in rezultati Copper Mountain

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES