V kvalifikacijah snežnega žleba najboljša Japonca, Tit Štante zaradi bolečin v vratnem delu hrbtenice ni nastopil

Drugi tekmovalni dan na »Laax Open-u« je bil v znamenju deskark in deskarjev, ki nastopajo v najstarejši deskarski olimpijski disciplini – snežnem žlebu (half pipe). V kvalifikacijah za sobotni finale sta bila najboljša Japonca, Mitsuki Ono v ženski in Ruka Hirano v moški konkurenci. Slovenski predstavnik Tit Štante se je zaradi stopnjujočih bolečin v vratnem delu hrbtenice odpovedal nastopu.

V Laaxu so bile danes na sporedu moške in ženske kvalifikacije v snežnem žlebu. (Foto: Ruggli/LAAX OPEN)

Tit Štante, ki je na uvodni tekmi za svetovni pokal v tej sezoni v ameriškem Copper Mountainu zasedel 26. mesto, je v Laax prišel optimistično razpoložen. V zadnjem delu lanskega in v začetku letošnjega leta je namreč nabral dovolj dni snežnega treninga pred nastopom na – kot nam je zatrdil – enem njegovih najljubših prizorišč. V Laaxu je žleb preizkusil na obeh uradnih treningih, kvalifikacijam pa se je bil zaradi bolečin v vratnem delu hrbtenice primoran odpovedati.

»Vse skupaj se je nabiralo in stopnjevalo, tako da sva se pred tekmo odločila, da ne nastopi. Tit v tem stanju ne bi mogel normalno odpeljati zadanih voženj, pa tudi tveganje bi bilo previsoko,« nam je iz Laaxa sporočil strokovni vodja disciplin prostega sloga, Matevž Pristavec.

V moških kvalifikacijah je tako nastopilo 28 deskarjev (poleg Štanteta so na štartu od prijavljenih manjkali še Kitajec Ao Gu in Američana Toby Miller ter Taylor Gold). Največ je pokazal Japonec Ruka Hirano, ki je v drugi kvalifikacijski vožnji (za končni rezultat je štela boljša od dveh) prejel oceno 95.00. Poleg Japonca so se v sobotni finale (17:30) uvrstili še Scotty James (Avstralija), Yuto Totsuka (Japonska), Valentino Guseli (Avstralija), Chaeun Lee (Koreja), Andre Höfflich (Nemčija), Jan Scherrer (Švica), Shuichiro Shigeno (Japonska), Chase Josey (ZDA), Chas Blackwell (ZDA), Kaishu Hirano (Japonska) in Ryan Wachnedorfer (ZDA).

Tudi v ženski konkurenci je bila najboljša Japonka in sicer Mitsuki Ono. Poleg 18-letnice so se v zaključni del tekem kvalificirale še Shaotong Wu (Kitajska), Maddie Mastro (ZDA), Queralt Castellet (Španija), Elizabeth Hosking (Kanada), Emily Arthur (Avstralija), Ruki Tomita (Japonska) in Brooke Dhondt (Kanada). Jutri bodov Laaxu ženske kvalifikacije v snežnem parku z Urško Pribošič.

>>> Rezultati Laax

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES