V Lahtiju Gašper Brecl po solidnem skoku ostal brez točk

Na prvi tekmi nordijskih kombinatorcev za točke svetovnega pokala v finskem Lahtiju je zmagal Norvežan Jarl Magnus Riiber, Gašper Brecl je po solidnem skakalnem delu ostal brez točk.

Gašper Brecl © GEPA

Po skakalnem delu predzadnje preizkušnje sezone je bil v najboljši Estonec Kristjan Ilves s 129.5 metri, drugi je bil Japonec Rjota Jamamoto z enako daljavo, a 9 sekundami zaostanka, tretji Norvežan Jarl Magnus Riiber s 121 metri in 22 sekundami zaostanka. Dobro je tokrat skočil Gašper Brecl, 120 metrov na 25. mestu pa je imel 2:05 minuti zaostanka za najboljši po skokih.

Po prvi četrtini progre je Brecl padel na 31. mesto, tekel je v večji skupini kombinatorcev z zaostankom dobrih dveh minut in pol. Na polovici tekaškega dela preizkušnje je Brecl tekel sam na 33. mestu z zaostankom slabih treh minut in pol. Na 7,5 km je Brecl zaostajal dobre štiri minute, še vedno je tekel sam, tokrat na 38. mestu. V cilj je Brecl pritekel na 41. mestu s končnim zaostankom 5:07 minut. Zmagal je Norvežan Riiber, ki je v zadnjih metrih strl Ilvesa, na tretje mesto je z zaostankom 55 sekund pritekel Norvežan Jens Luraas Oftebro.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO