V Medvodah izjemen dan za akcijo Šolar na smuči

Organizatorji projekta Šolar na smuči – Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport Republike Slovenije in Policija smo odlično izpeljali prvi dan, ki je v čudovitem vremenu potekal v Medvodah.

Lepo število otrok se je v Medvodah zbralo na prvem medijskem dnevu akcije Šolar na smuči, kjer je bil otrokom predstavljen smučarski tek. Nadobudnim šolarjem se je pridružila tudi ambasadorka projekta Petra Majdič, ki je z veseljem delila nasvete otrokom. Ob enkratno izpeljanem prvem medijskem dnevu, komaj že čakamo naslednjega, ki bo potekal že jutri ob 11:00 uri v Planici. Znova pa se bomo zbrali tudi v petek ob isti uri na Pokljuki.

V naslednjem tednu bomo nadaljevali s panogo alpsko smučanje, ki bo potekala na petih prizoriščih in v katero bo vključenih 2.546 četrtošolcev. V tem delu bo male smučarje motiviral in spodbujal nekdanji vrhunski smučar Jure Košir, ki je ambasador akcije Šolar na smuči, od samega njenega začetka. V okviru dogajanja bomo tudi tu na vsakem od prizorišč organizirali medijski dan, in sicer:

 14. 2. 2022 ob 11. uri: Krvavec,

 15. 2. 2022 ob 11. uri: Cerkno,

 16. 2. 2022 ob 11. uri: Gače,

 17. 2. 2022 ob 11. uri: Rogla (alpsko smučanje in tek na smučeh)

 18. 2. 2022 ob 11. uri: Mariborsko Pohorje.

Tudi letos je glavni namen akcije Šolar na smuči seznanitev otrok z obema športoma, s poudarkom na varnem in kulturnem ravnanju na snežnih progah. Poleg veselja ob zabavnem druženju pa želimo izpostaviti tudi dejstvo, da je šport oziroma gibanje na prostem v teh epidemioloških razmerah varno in tudi priporočljivo, saj krepi imunski sistem. Vsekakor pa je tudi ob takih aktivnostih nujno upoštevanje pogoja PCT in drugih splošno veljavnih preventivnih ukrepov.

Oglejte si tudi fotogalerijo današnjega dne.

 

Foto: Sloski

Deli novico