V Oberhofu najprej v boj mešana štafeta

V Oberhofu je vse nared za začetek svetovnega prvenstva v biatlonu. Prvi se bodo za medalje pomerili biatlonci in biatlonke v mešani štafeti.

Štafeta za jutrišnje prvo dejanje svetovnega prvenstva. Foto: Sloski

Na startu prve preizkušnje bo tudi slovenska četverica. V boj za medalje se bodo podali Lena Repinc, Polona Klemenčič, Miha Dovžan in Rok Tršan. Trener Ricco Gross je imel veliko težav pri sestavi reprezentance, saj so ekipo pred pričetkom prvenstva prizadele številne bolezni. Tako ni še optimalno pripravljena na tekmovanja Anamarija Lampič, kot tudi ne Jakov Fak, ki šele jutri potuje v Oberhof. 

Izjava:

Jakov Fak: “Počutje je boljše iz dneva v dan, danes je b planu prvi pravi hitri trening in nato jutri potovanje na prvenstvo. Z ekipo smo se odločili, da danes naredim prvi tak trening, da obremenim telo, ker v sredo potujem in je zame nek lažji dan. V četrtek ponovim še en zahteven trening in nato bomo videli, če sem glede na okoliščine pripravljen na start v soboto na sprinterski preizkušnji. Nikoli ni enostavno po bolezni se hitro vrnit, ampak delam vse, kar je v moji moči, da se čim hitreje spravim na neko raven. Kakšna bo, težko napovem. A glede na okoliščine, da sem v nedeljo teden nazaj zbolel z gripo in sem v petek naredil že prvi trening, sklepam, da telo hitro okreva in se dobro bori. Upam, da bo vse vredu že za prvo tekmo.”

Spored dogajanja v Oberhofu >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3