V Oberwiesenthalu se začenja poletna velika nagrada

Z uradnim treningom in provizorično serijo se je v Oberwiesenthalu začela poletna velika nagrada 2022, ki skupno prinaša devet tekem.

Gašper Brecl, Erazem Stanonik, Matic Garbajs, Ema Volavšek in Silva Verbič © SloSki

Poletna velika nagrada se začenja v nemškem Oberwiesenthalu z mešano ekipno tekmo, ki bo premiero doživela tudi na nordijskem svetovnem prvenstvu v Planici 2023, nadaljevala pa se bo s po štirimi posamičnimi tekmami v obeh kategorijah, eno v Oberwiesenthalu, eno sredi naslednjega tedna v Oberstdorfu ter po dvema za konec v avstrijskem Tschaggunsu.

V Oberwiesenthalu se je konkurenca danes spoznala s srednjo napravo na uradnem treningu in v provizorični seriji. V moški konkurenci je bil najboljši Gašper Brecl, ki je v prvi seriji z 92.5 metri imel 22. oceno, Erazem Stanonik je imel z 89 metri 27. oceno serije. V drugi seriji je bil najboljši Aleks Muhič s 83.5 metri, kar je bila 31. ocena serije, Stanonik je z 79.5 metri imel 39. oceno, Matic Garbajs z enako dolžino 40. oceno, Brecl pa s 77 metri 43. oceno. V prvi seriji je bil s 102.5 metri najboljši Japonec Rjota Jamamoto, v drugi pa z enako daljavo Avstrijec Franz-Josef Rehrl.

Japonec Jamamoto je dobil tudi provizorično serijo s 103 metri, Stanonik je zasedel 36. mesto z 82 metri oz. 3:38 minutami zaostanka, Brecl je bil z 82.5 metri in 3:40 minutami zaostanka 38., takoj za njim je s 85 metri in 3:42 minutami zaostanka končal Muhič, Garbajs pa je s 77.5 metri in 4:39 minutami zaostanka končal na 46. mestu.

Ema Volavšek najboljša na treningu

V konkurenci kombinatork sta na treningu Ema Volavšek in Silva Verbič dosegali odlične rezultate. V prvi seriji uradnega treninga je Volavškova z 91 metri imela 2. oceno serije, Verbičeva pa z 91.5 metri tretjo, v drugi seriji pa je bila s 97.5 metri Volavškova najboljša med vsemi, Verbičeva pa z 91 metri osma. Prvo serijo je po številu točk pred našima dobila Nemka Anne Haeckel s 94 metri.

Provizorično serijo je presenetljivo dobila domačinka Nathalie Armbruster s 97.5 metri, Ema Volavšek je imela tretji rezultat s 95.5 metri ter 16 sekundami zaostanka, vmes je bila še Finka Minja Korhonen s 96.5 metri ter 14 sekundami zaostanka. Silva Verbič je skočila 93.5 metrov in je na 6. mestu imela 32 sekund zaostanka za prvouvrščeno tekmovalko.

Na jutrišnji mešani ekipni tekmi bodo slovenske barve zastopali Erazem Stanonik, Silva Verbič, Ema Volavšek in Gašper Brecl.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO