V Planici za naslove državnih prvakov

Prost tekmovalni konec tedna v svetovnem pokalu bodo naši najboljši tekači in tekačice na smučeh izkoristili za tekme državnega prvenstva, ki bo v organizaciji TSK Logatec v soboto in nedeljo potekalo na tekaških progah v Planici.

Eva Urevc na državnem prvenstvu 2023, foto: SloSki

V soboto, 13. januarja, se bodo tekmovalci in tekmovalke najprej pomerili za naslove najboljšega v šprintu, tekmovanje se bo začelo ob 10. uri. Proga je dolga 1,4 km, tekmovanje bo potekalo v prosti tehniki. Skozi kvalifikacije se v izločilne boje uvrsti 16 najhitrejših tekmovalcev in tekmovalk. Lani sta bila v Planici v klasični tehniki najboljša Miha Šimenc (TSK Logatec) in Eva Urevc (ŠD Gorje).

TSK Logatec ter SZS – Zbor za teke bosta nato v nedeljo, 14. januarja, organizirala še državno prvenstvo za vse kategorije posamično v klasičnem koraku. Najmlajši se bodo za naslove pomerili na 2,5 km dolgi progi, člani pa na 10 km razdalji. Tudi v nedeljo se bo tekmovanje začelo ob 10. uri. Lani sta na razdalji v članski kategoriji v drsalnem koraku zmagala Miha Šimenc in Anjda Mandeljc (TSK Triglav Kranj).

Razpisa tekmovanj

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK